[KPOP] K-POP 2022討論區 (45)

1001 回覆
3 Like 28 Dislike
兩個都好靚
好靚
BLACKPINK新歌《PINK VENOM》受到KBS"不可放送"的判定
女團BLACKPINK的新歌《PINK VENOM》在KBS審議中被判定為"不合格",被排除在了音銀的排行榜之外。
5日據歌謠界透露,《PINK VENOM》從音銀自身的排行榜"K-排行榜"9月第一周的資料中被刪除。而2020年發行的《Lovesick Girls》和2017年發行的《像最後一樣》雖然過了好幾年卻依然在排行榜上排名第38位和第40位,形成了鮮明的對比。
除了《音銀》以外,這首歌在MBC M《Show Champion》、Mnet《M Countdown》、SBS《人歌》等其他音樂節目中均佔據了一位。KBS相關人士解釋說:"審議結果顯示,該歌曲被判定為不可播出,因此無法進入排名。"
8月24日KBS歌謠審議結果中《PINK VENOM》以"提及特定商品的品牌等違反廣播審議規定第46條"為由,被判定為"不合格"。可能是因為歌詞中提及了法國名牌"Celine。

開心分享太撚靚仔了我祐
諗起"制作人們"都講KBS 係公營電台
所以捉得好嚴
爭咁個
國民公交車
BLACKPINK本身先行都冇銷量所以Music Bank都唔關佢哋事
Fans: Jenjen唔會用呢啲低能電話殼囉
Jisoo: 我用我同Jenjen一齊用
5000萬幾抵喺香港四分一隊mirror都請唔到
之前Aespa開價幾多
不過我不嬲覺得蒔恩把聲有時有啲尖同刺耳。。。
劇集片酬通脹勁好多啦,佢哋出show收5000萬一場都算正常。
商演好似咁多年都差唔多價
少時sistar以前都係5000萬一場
收了5000萬韓元來的,說什麼寶貴的時間kkkk 就只是對嘴把學校搞得一團糟之後就走人
睇咩大學姐
大財閥sponsor好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞