一人一個準既算命師傅 (2)

634 回覆
9 Like 20 Dislike
我唔認同無剋夫/父母, 但剋有分程度, 唔能夠一見到剋就下下個陷家剷咁款
你唔鐘意我,都可以係剋黎
你鐘意我,可以係合黎
咁鐘意同唔鐘意都有極端既程度架痳個range

刑剋最盡就一定係剋死
但試問有幾多個可以去到咁?
要去到天剎孤星咁,呢D大多數富貴命黎,愈富貴刑剋愈強勁.
普通人果種剋就算把啦
遇過最準既係一個移民左去加拿大既師傅
可惜已經退左休唔再批命
現代既姻緣應期係好唔準,尤其要講邊年簽紙結婚就更唔準,因為現代既婚姻同情侶既界線好模糊,同居十年都可以唔結婚,有埋仔女都可以唔結婚
但一般有姻緣入命會拍拖都仲算準既
壽元其實算幾準,不過一般人多數有幾個大既死運,所以死運唔等於一定會過身,而且而家醫學倡明,好多人較早既死運都救得返,變相你可以話佢唔準
唔鐘意對方個D叫剋?我唔認為係羅。

只可以話大家摩擦多,相處會辛苦。坊間一般算命佬話剋咩剋咩根本就係嚇9個命主。

根本就無剋死人哩回事
坊間大部份書我都知互抄,所以我無睇。

我一直都係跟師傅算命驗證統計做數據參考。

古書一定岩?,可能古代係岩既。但放係現代黎講未必全部正確。

與其睇咁多書,不如算多D命例驗證書上講既嘢係咪準確,係咪適合現代社會。
係呀朝早7點到,排第4… 每人可以攞2個籌。師傅就大概10點幾先開始睇。我覺得都幾準。keep住每年都會去睇
淨識用古代嘅工具咪就係落後囉
唔識改進?
咁不如話現代用古代方法已經不合時宜?
就係好奇心所以我睇過問過
有啲師傅好現代客觀 有啲好落後(例如:剋父母、剋夫呢啲)
你鍾意活喺古代不思進取係你嘅事
門外漢都可以了解門內漢嘅想法個wor
下下淨講以前同廢老有咩分別
後生同老左嘅體能精力都唔同啦
心態唔同都可以去了解
世界好大 人好渺小
得啦得啦, 到你去斷命再同我講啦
兩個層次心態黎
問緊係容易, 一係上網問(大多數), 一係俾錢(俾錢唔代表冇神棍)

然後覺得應該咁咁咁, 仲要教返斷果個
block得唔駛煩
如果唔知自己幾點出世點搞?
今日搵咗佢了
佢算我都唔錯 但係冇講我而家情況係點
但係都算準
講幾耐架? 幾銀?
up
呢間垃圾,又貴又唔準,成班KOL宣傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞