一人一個準既算命師傅 (2)

634 回覆
9 Like 20 Dislike
要搵到一個好既命理師傅係香港係好難
下..
九龍城有個老師傅$300(上年$200炸)幾準
會講左過去/現況 準先睇未來 唔準唔收錢
同埋講純正廣東話
不過其實將來嘅野都淨係講你大運行咩運之類 適宜做啲咩
唔會準到講邊年會發生咩大事 頂多講到邊啲年份機會大啲

收$1000 我都睇過(連登巴打黎)
唔覺得好過$200
對過去仲冇$200咁準咁仔細

發覺算命最緊要自己諗定大量問題
否則啲師傅講嘅資訊好少聽完好似冇聽咁
之前好多人特登去澳門搵盲公
不過以家應該仙遊左
但個老師傅好general 定都幾specific 講得?
我嗰個都係咁,但係真心覺得唔準
講過去就specific(學歷、婚期、同家人關係)
講未來就主要講大運(十年一個)
上面講左主要淨講到你適宜做啲咩
例如:打工/做生意、運勢如何

重點係你要問囉,你唔問佢比嘅資訊好少

建議上youtube 睇下李應聰啲片
唔會準到具體發生咩事 只能推算
我諗都冇乜師傅會花好多時間幫你慢慢研究
(反而有兩個連登免費幫人算嘅巴打仲有心機

而$200個師傅個網都講明過去講中八成 將來先睇到一成

成日上網見到啲人講到點準點
但永遠都搵唔到個師傅

淘寶我都搵到個幾準 我淨睇姻緣同事業
講到我有姻緣嘅年份、婚運(好準!)、升職年份(好準!)
某年拍拖個對象性格、外型、工作(8成準啦)
但講將來又係冇咩講而我又冇咩問題問
淨講到唔會離婚,邊個大運會容易有問題
不過佢已經冇做了
所以我覺得係啲好準好具體嘅師傅都係靠經驗撞彩
建議睇呢條片(普通話)
https://youtu.be/ntYmrW6c7GM
留名等睇傾芬姐。
我諗黎諗去婚期都R爆頭
其實行左房已經叫結左婚
現世差一張證書,分別唔大
即係扑野=結婚
係古代既概念係咁
而家2手3手4,5,6,7手閪等閒事黎
係古代應該叫做雞
但係現代分分鐘可以叫好女仔

姻緣真係好難斷
非處即臭雞,全撚部去死
次次見到你都係講呢幾篤屁

臭唔臭雞都唔關你事啦 你都冇份嫁啦
唔好諗到自己咁重要 一粒塵黎嫁炸

你覺得有問題 大把人覺得冇問題wor
為愛而做都叫臭雞?
咁又係 事實愛冇發生過喺你身上難怪咁諗

咁鍾意屌啲臭雞去建興屌丫麻
把口臭到咁 相信轉基都冇你份
祝你孤獨終老 無謂害人
聽聽就好,佢裡面講大部份唔關算命事。都係叫人行善積德。
唔係wor 大部份關算命事
佢有舉幾個例子
主要睇完可以解開對算命準確度嘅心結
最尾先叫人行善積德(呢part唔洗睇啦)
做咩姐,我真係俾錢揾佢架噃
二婚命三婚命唔係冇原因
算命最終應該都係導人向善,每個人都有好運同衰運既時候。

術數算命準唔準係好睇師傅本身能力,個人越衰會算得越準。所以一般人都係衰先會搵人指點迷津去趨吉避凶。

段Youtube 講既了凡四訓都係咁既情況,有高人指點袁了凡導佢向善,袁了凡都有做而導致佢既運出現改善。

都係個句命理最終都應該係導人向善。

坊間經常聽到算命會洩漏天機,批命會導致條命薄左個D都係9UP
理論上要搵了凡年月日時出黎論論(否則變左一個偽命題,靠行善而改左命)
咁先可以印證到底係其好或壞運下既體現
定係真係靠行善改到命
不過以古代黎講,佢有咁長命真係好難得
冇記錯既話佢係老年先得權位
條片就係講準確度
片中相同八字嘅衰運兩個衰嘅「程度/結果」都唔同
,而好運嘅「程度/結果」兩個亦都好唔同,呢樣係師傅都算唔到

而算命亦只能算到天運,地運人運係算唔到
成日聽人講有幾準係睇師傅能力,但算命有好多盲點亦係事實,仲有個人選擇
冇比較冇傷害,好多所謂識算命嘅人都唔想認自己能力不足

認同洩漏天機 條命薄左係9up
相同八字有唔知幾多人啦
Btw 你點知了凡主角係咪本身遇高人指點+做善事嗰陣轉緊好嘅運而又點知如果佢冇做善事之後唔會好運呢?
當然書上可能作出黎(參考下),但我自己現實都見過行善積褔既人

又見識過神通既人能力,當然我無辦法證明神明既存在。(可以當我9up)

最後都係個句行善積褔
乜你思想咁古代嘅
就算十婚又如何?

最怕算命師傅主觀,好/唔好唔係人地講,只要事主覺得冇咩大不了就得啦
大把人笑看風雲,亦有大把一手好牌自己玩爛
好嘅算命師傅應該係指點迷津,唔係批判
反正好運/衰運都改唔到,冇必要講到咁盡,仲要未必準
幾多細路比啲算命師傅話剋父母搞到好慘
只能講凡事不能盡信
認同行善積德

真,根本就無剋夫/剋父母。個D算命佬真係要仆街死。
留名跟進
你用緊一套古代既工具去睇現代
但技法又要跟古代
我想問你矛唔矛盾咁你又要睇又要問
門外漢睇門內漢完全係兩個世界
問同答既心態已經唔同
大致上睇到之後仲有應期呢

笑4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞