[小薯茄6週年喇] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (17) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
最尾果場 佢地選左 坐半腰位
又要返工
個世界好唔真實
講真,係金主就一定要比佢咩?其他fans 就唔值得擁有?如果一個學生死慳死抵做會員花心機寫信整應援,佢既付出唔比金主少囉
唔一定㗎
所以先話兩睇
有人覺得佢真係出錢出力值得攞 有人覺得佢係靠錢搏上位
咁你講出黎做乜
尾場嘉賓係邊位?
好似無
院長唱埋
我都覺同埋覺得睇幾場跟住咁樣做有啲想搞串個場咁
叫番hkh出嚟
呢part 其實好mild 都係玩下互動 問題不大既
琴日直頭有人講埋童童D對白
樓豬係咁分金唔金主...... 大家都係fans 點解要咁分 做fans 大家都知付出同收穫永遠唔可能對等嫁啦 盡力支持佢地未ok 囉
其實佢唔係一開始就拎哂出黎就好啲,點都要搞下氣氛,叫幾個人先,起碼3-4個佢先拎錢出黎會好霸氣
小薯茄係講心唔講金,佢地都唔係靠follower啲錢搵食(包括金主),如果唔係一早變小土豆西紅柿
總係覺得個劇某啲位應該係改編自真實發生過嘅,只係佢哋當時無take到一啲選擇/好堅持自己嘅初心先至會走到今日
高ling 用新招牌遮住舊招牌嗰幕真係好心酸
真,比得錢多就認為自己比其他人更值得攞多啲禮物,呢個心態真係麻麻地
其實用金主呢個term唔係好啱 佢唔係淨係出錢 但好代表到
Anyway其實同樣地有一班fans投放左好多時間落小薯茄度(主要係fc既人?)
例如搞應援 包括設計 聯絡商舖 生產 派發等等 或者出席每次活動 甚至特登請假去活動 書展排通宵 每次live落力回應等等
所以係show度除咗拍賣個幕 冰開live個幕 佢有“HI” 部分著名薯茄fans credit 下
上面肯付出大量時間既fans都好值得拎走發達之書 我自問有時間都做唔足上述既野
但書就得五本 上述既fans肯定唔只5個 唔通要玩分數制 出席一次加一分 最高分就送書咩 又唔可能用課金額衡量

拍賣會中標個準則可以做好啲(似冰童想點就點) 但冇去哂咁多場 唔敢講“金主”係咪真係比中標者更值得 (好似第3-5場都係d著名fans拎到?)咁樣幫金主抱不平有點兒那個
用舉左幾多錢就算啦 第二場開始根本零成本舉手
要接受到呢個世界付出同收穫唔一定成正比 唔係話做咗幾多幾多嘢就一定會有回報
聽冰童講佢好似已經有 應該知道一開始拎出嚟係唔會揀中 都係搞下氣氛
半島巴話冇 唔太清楚
不過金主/其他人唔開心都理解既 似付出很多但女神最後揀左第個同埋佢實際上冇做咩wo 無啦啦俾人討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞