泳兒Vincy Chan Breaking Live 2022 演唱會討論區

229 回覆
16 Like 54 Dislike
而家支那個邊好似都限制港台藝人嘅數目,我諗Vincy應該無乜機會要北上搵食
反而想知黑暗風之後會行咩路線去留住大眾嘅目光
飲水單嘢都幾膠,蛋記啲pr真心廢
當然洪嘉豪都唔係全靠pr谷起嘅,都要佢本身同MC有chemistry,夾出嚟觀眾睇得開心先得
呢點Vincy就難啲做到,就算搵軒公帶挈佢,兩個都好明顯唔熟唔夠火花,出嚟個效果都唔會好
蛋記PR不嬲都廢到嘔
洪嘉豪同MC熟,佢哋出到嚟個效果係討好
但係泳兒(同埋而家係自由身嘅Gin Lee)都係悶底人,到底要點先搞得掂
再者,上面都有巴打講咗,Vincy把聲太尖,唔係太多人鍾意,呢個又係好大影響
諗起三年前搵万刀甲做嘉賓,尷到仆街
條仆街係現場播埋電話碌音講佢地完全唔熟
由十幾年前個會展live開始睇
連嘉賓都唔覺佢有邊個歌手係真心frd
再加睇佢現場講野同訪問都知係唔叻
個人覺得佢份人係nice但係好悶果隻
佢只係靠唱歌都有呢個高度都算反映左係真實力
三年前佢開show果陣正值遍地開花果期
果陣佢講左段野
用自己失聲果段經歷引入
就係今次主題果類咩黑暗來臨前要撐住,叫大家唔好放棄果啲
再加呢三年成個暗黑project都係圍繞呢個主旨
我個人私心相信佢就算唔係暗黃,都至少係有啲良心唔係深藍

其實佢雨革之前開始已經有番大陸唱咩麥王爭霸
都係爆唔起
我自己都係果期開始無咁迷佢
依家睇番轉頭其實一切都係商業操作
十七年fans到依家都睇住佢仲努力緊
忍唔住想支持到幾耐得幾耐
唱風靈物語正wor
聽到風靈物語真係呆左,完全估唔到會有 Mirror 歌
想入Vincy tg group
由見到佢出新Logo
搵到自己想做嘅音樂曲風,
又有一班好隊友係佢身邊
近年啲歌都有多返人聽,
其實都有少許替佢高興
雖然個show係叫好不叫座

係香港做自己想做嘅音樂淨係做歌手(特別係女歌手)個性上又唔係好talk得嘅真係好難行
可以支持都會想繼續支持落去。

---------
19年個時都有入場睇,
對比起19年今次氣氛上係好好多
我喺section 2中間嗌到癲咗
杜德偉90年代係一年出十幾隻大碟
其實係咩原因宜家d歌手低產左咁多

洪家豪同MC level差太遠,其實唔會帶得郁
都幾小舊歌,佢頭三集碟好正
中間轉佢發燒碟,翻唱歌就麻麻
近年行暗黑風又唔錯
佢同Gin Lee 關心妍 呢三個女歌手都好唱得
其實我有開Vincy討論區但推唔郁

泳兒Vincy討論區(1) 正式上線丨泳兒值得更多!
https://lih.kg/3071826

歡迎入嚟吹水
想講多次多謝比整應援嘅fans 啲應援好靚 好似見到有上viutv嗰幾個fans 不過唔敢問
吹大咗喎一年十幾隻
計埋精選一年四隻,喺連續幾年都係一年出三隻勁癲
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hant/%E6%9D%9C%E5%BE%B7%E5%81%89

我真係唔清楚個陣有幾多係原創歌曲,不過個陣好似都多音樂人
而家係重質不重量,同埋個做歌成本都貴咗,所以出歌少過以前

洪嘉豪而家人氣比之前掉進海的眼淚高咗好多啦,同MC當然無得比啦,MC實力偶像兩邊食晒
洪嘉豪算帶起咗啦已經,18年出道頭兩年都冇人識,到而家可以喺西九開solo show已經算係咁

正因為level差咁遠都可以拉得返佢上嚟,我先話全行都要同華納pr學下嘢
要上一早上咗啦 早幾年都係俾春卷食住冇得上位
春卷返大陸先有資源
唔明點解遲過18部半派台
24.心中有數 擺到尾2 好識揀
宜家所謂英皇三小花直頭無人識咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞