泳兒Vincy Chan Breaking Live 2022 演唱會討論區

229 回覆
16 Like 54 Dislike
感覺仲冷清過幾個月前鄭融個演唱會佢哋兩個其實都值得一場紅館舞台,希望公司可以再落力d去谷
多謝fans送應援 手幅同扇仔都好靚
其實現場氣氛唔錯
係連登少人討論啫
好想聽
但完全唔知佢開個唱

好期待佢首佢新歌 little fire everywhere 嘅MV
Talking 拍手個畫面 唔係咁多演唱會見到
個個都想睇下會唔會出嚟encore
不過佢一下子直接開大燈就唔敢叫啦,
平時睇戲完哂場先會咁開法。
可能第一次睇九展唔識野,不過我睇其他場都唔係咁玩法

同埋啦,今日下晝睇賣飛都仲有580 同480 飛賣,
超時罰錢既話都唔知俾唔俾得起
唔關連唔連登事,係d飛嘅銷情真係一般今日個show我相信有唔少都只係d藝人朋友入場,賣得出嘅飛應該真係唔多,英皇之後都可能唔敢再俾太多資源落Vincy度,寧願俾新人例如Dark
觀眾好好
冇鳩叫 冇亂拍手 最後一粒音先拍手
係免費飛嗰啲全程玩電話又出出入入
葉落冰川前見佢喊到咁真係好心噏
唱完葉落冰川之後觀眾都好好 拍手拍咗好耐先停
KKBOX優先個時已經即刻買左
今次Dark Light Of The Soul成張碟全部歌都好鍾意
想知道可以係個live show點演繹

銷情一般呢個真,仲要撞正另一邊Tone music festival
十五十六之下又少一班人買飛 (自己都係RB fans
英皇又無咩宣傳 ( 無點係街見到poster、廣告

話雖如此
今日坐section2 氣氛係唔錯
應拍手時拍手,Vincy叫大家揮手都即刻有人和應
算係咁
有冇巴絲有唱完身後向自己鞠躬嗰part可以share
感激不盡
情不自禁地拍到手掌都爛嘅show
舞台效果,編排,唱功都令人歎為觀止
同好慶倖無人係vincy喊個時叫佢唔好喊
我都係Section2果邊坐
附近有幾個真Fans好勁
首首都識唱,氣氛好好
一場Star hall都坐唔滿真係心酸
不過英皇三小花好似仲慘,麥花臣都未必賣得哂

真心覺得高質 希望有下次
唔係行內人,但嘗試估下
我諗係因為佢而家定位真係好尷尬
太用力谷佢嘅話,難免會俾人挖返再出發之類嗰啲奶共事蹟嚟講
但一日喺蛋記,都唔可能好似華納咁做暗黃歌手打下擦邊球
掉佢上大陸,又嫌佢喺上面知名度太低
所以唯有好似而家咁照出歌出碟搞show,但又唔可以大肆宣傳
今次同三年前都有睇
今次目測接近滿座已經好欣慰
上次得六七成入座率
我坐果行得幾個人
同求
覺得成場show最正係溝渠同身後爆果part
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞