[KPOP] K-POP 2022討論區 (42)

1001 回覆
1 Like 22 Dislike
twice今次一定只係負責拍手
望住人地上位
jyp識做嘅就好似今次snsd咁只係表演算啦
唔好等到最尾拍人哋手
MV 一定係輸比BLACKPINK
音源已經輸緊

係銷量可能可以
不過音銀IVE 半個主場
分分鐘比IVE屈放送

少時都15年啦
第2算勁啦
當年少時lion heart music bank 五連
講緊係佢地第8年

你TWICE 6週年個首scientist 得4/5個一位

二代top 去到8/15週年
話就話三代top
6週年就回塘
笑死
三代top係BP啦
點會係twice

銷量應該同ive差唔多
完全冇優勢
仲要星期五出
計少人四日半
BP 數據上好好多
但大賞好少

TWICE 有d 大賞好多水份
例如17年搶IU
TWICE Top緊果陣d歌咩質素 Scientist同對上幾隻咩質素 同埋Scientist果陣宣傳好差

搵少時同TWICE比 笑TWICE快回塘又係好笑 首先少時係對上十幾年國民度最高嘅女團 同埋15年嘅競爭邊有宜家咁大 咁多怪物新人 一出道就爆紅掃一位 同埋宜家係有星期五出歌呢樣野 15年冇

今次俾人追住嚟打都唔駛諗咩一位 但求銷量Keep到 有首好d嘅歌 音源比Scientist回番少少就收貨啦
冇記錯TWICE cb銷量次次都幾穩定 賣到3-40萬張
呢個數夠玩多幾年啦
係咁燈即係twice今次cb會回春?
When
the feel
上年
笑咗

TWICE 好多都係sell 洗腦比
TT/Cheer Up 呢啲就叫質素好
咁I can’t stop me/Alcohol free 呢啲就叫差?

我以少時做例子
正正就係比較二代top 同三代top 有分野
TWICE 好明顯企劃唔掂先開始有少少跡象回塘
呢個係不爭嘅事實

15 年有團係星期五出
而且我唔係計較幾多一位
我計既係你6/8/10/15週年能唔能夠keep 住以前嘅成績

仲有15年Lion Heart 係對住RV Dumb Dumb 同CNBLUE
個時少時音源+好感頂得住RV首週

TWICE上年scientist係對住Monsta X/SF9
首週輸比IU
第二週拎到人歌
第三週輸比Aespa Savage

大佬Aespa 10月出歌
隔一個月既歌都輸?

唔係話比較d咩
如果d once 話twice top
Sorry 我不能認同
磪有情9月solo出道
間公司又係極品
其實after like幾正 越聽越正 ive真係好識揀歌
路人粉就黎聽到入坑
大部分認同,但15年競爭係好大
https://youtu.be/JSeNNmiUFZU
俾你一講
可能YG突然間出新女團
特別係Rap Part真心正
喺度畀你講一講baby monster 應該要繼續做baby
上面嗰班人都搞撚笑
話TWICE唔係top
然後TWICE仲開開心心開巡迴演唱會破晒記錄
仲要Comeback前幾日先嚟嘈
少時又俾人擺上台🚬🚬🚬🫡
俾IVE嚇到唔敢出再雪多2年先
冇睇一日推到17頁
係啦啲fans仲要話咩tour緊,ITZY都開足咪啦
銷量解決到

最好隻碟出多五六個version
小卡每人出五六款
再個人封出多三四個version
賺到錢米得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞