[MOOMOO]MAMAMOO討論區[51]請準備好銀包

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
Mamamoo is coming back for you~
好開心,揀緊主題曲,愈來愈近comeback
上次唔係moomoo揀左dingga做主打,點知rbw最後都係揀左aya咩
所以我就唔信佢今次會聽moomoo講
Yes, dingga變咗先行曲
星真係曳到爆
mamamoo+ feat隨時打後有佢地份
文放屁放屁
其實feat乜鬼...big naughty把聲係好靚,但聽落去3人唔多夾
其實係好兀突
Aya真係唔撚掂
暫時整合訊息有:

第一首
Love song
Vibes有騎馬聲
似Aya, 但無咁沈重, 如果打歌應該係華麗
Demo主要容唱

第二首
似Dingga, 講let’s play / have fun
歌詞有”I like strawberry” “I like pizza” “car is cute”
有”I say mamamamamoo”既重複合音
Demo主要容唱

第三首
都係似Dingga, 講 let’s do what we want
歌詞有 "let's drink”
Demo有星rap

估計係第1、2首爭title song
https://youtu.be/1M8sLd8Lb2k
終於睇到佢哋兩個合作
容隊完咗音樂劇啲唱腔唔同咗好多
消費卷all in!
第一首冇得輸 正到
呀容唱個2首都好正
我愛Part Change系列 世界第一
聽其他歌手用自己嘅風格去演繹MMM嘅歌都正
但我想問李洪基個紋身搞咩...
好似貼左2塊野上去咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞