[托哥打開大金庫] 車路士球迷開季討論區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
老豆連占狗都唔驚
其實班「本土粉」「黃衛兵」最弱智係玩撚到東林黨咁

佢地眼中藍既就有一過而不問其功
佢地眼中黃既就有一功而不慮其過

單春奶共係乞人憎,但就因為佢奶共而吹到佢爛聲/一早唔唱得

鏡佢地覺得係黃,就吹到佢地進步好大,好努力,唱得好好。
林家謙其實係有才華,但唱功黎講其實一定冇佢地吹到咁好。

老老柒柒,如果鏡真係有咁勤力練舞練歌,就唔會有夾左咁耐都跳唔齊,唱live前要扮病黎洗底啦,唱得既真係得果兩三個。

林憶蓮出道把雞仔聲夠勤力都可以練到之後咁,泡狗d舞咪又係練出黎,有料使咩用「努力」黎做賣點。

睇番近期d show,我覺得單春練歌至少努力過鏡
得罪講句
係得連登/陶傑呢類老屎忽KOL會覺得鏡粉係因為政治立場先迷鏡
對家咪一樣政治立場先反
本身就食政治紅利上位
仲覺得唔關政治立場事
我身邊已經有幾個因為政治立場所以迷Viu同鏡

你咁169打一船人代表哂全部非連登仔同你口中既連登仔陶傑有咩分別
係人都知佢地標榜「本土」黎上位

為左踩低連登傑講到佢地靠實力咁
成日講到連登冇影響小眾
但全部pr都黎呢到做野
根本係情感投射 香港冇出路就搵偶像迷
其實佢講野有悖論

連登就算係小眾都好,都唔代表所有其他人既立場都同連登唔同

就算連登係小眾,非連登仔都一樣可以覺得鏡係靠政治立場上位
成日拎自己代入人地點諗咪就係on9
我都唔識欣賞鏡
但紅得既藝人唔一定係有料
人地鍾意佢地自然有佢地原因
愛區屌撚sir既野同我地以前屌既野一樣
立場行先真係好撚柒嘔心,柒咗就隻眼開隻眼閉
班本土班呢家仲講緊單春爛聲
你覺得佢地好客觀?
咁都要個偶像有賣點先得
講政治立場
黃耀明、何韻詩仲鮮明過鏡
但受歡迎程度鏡贏佢地幾條街
鏡有被人封殺被人拉?
受歡迎就係代表有料?

咁吳京套戰狼二60億票房
唔通係因為佢拍得好好?唔關民粹事?

用你邏輯,佢咁收得一定係有賣點,唔關賣愛國事啦
我反而覺立場行先唔係個問題
個問題係要似泰萊狗咁
要夠consistent
屌你老母我見到consistent就PTSD
車迷是一種「身份」,不是一種「立場」
你講嗰啲target一個都無買到喎
咁都可以佢數?
我PTSD了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞