[塞戀]屯公欖隧汀九老龍 塞撚夠未啊 (11)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

點會老鼠樂園起路過
同埋應該經過喜靈洲?

你以為竹篙灣公路淨係起嚟入迪士尼?
經喜靈洲係港共東大愚

[edit]

點會老鼠樂園起路過
同埋應該經過喜靈洲?

車班濕9大陸客中環直剷迪迪尼 港共支持
經喜靈洲好兜路

根本諗緊唔同嘢, 港共東大愚經喜靈洲係郁梅窩同大嶼山
In effect 係再加倍連接赤鱲角東涌港豬澳嘅容量
其實日日都係咁塞,運輸署班高官究竟有冇覺得係有問題?正係大西北賤民唔使理

利申啱啱塞咗半個鐘嘅賤民

屯門公路流量一早飽和咗,起多條路入屯門不如你提議下可以點理

屯門去機場,起咗呢條會好好多

屯門隧道過左機場應該直飛港島
係薄扶林附近整出口駁中區同南區

1. 唔得, 10/11號幹線港島側landing對準干諾道西天橋
2. 薄扶林涉及沙灣鋼線灣填海同薄扶林公路(7/4號幹線延線)
3. 東博寮海峽係航道, 冇咗青洲結構同通風再難

4號仔去到青洲兜返落香港仔駁1號仔
係青洲做海底隧道入口去機場再駁屯門

...
睇下水深同航道再講

1. 都係嗰句, 睇下水深同航道先
2. 噉會喺未發展前東涌大蠔灣小蠔灣陰澳前加劇北大嶼山公路需求 (cf 北大嶼山P1路), 造成不必要填海
3. 你呢個方案只會係發展後期routing, 有10/11號幹線重同你兜龍鼓隧道? 為justify而起, 對屯門碼頭小冷水龍鼓灘先有用
4. 青洲周圍冇位做咁大系統交匯處
5. 跨越硫磺海峽再連接海底隧道會貴,複雜, 造成更大視覺影響
6. 逼南區車流兜出去再轉90deg彎係唔吸引

點會老鼠樂園起路過
同埋應該經過喜靈洲?

車班濕9大陸客中環直剷迪迪尼 港共支持
經喜靈洲好兜路

根本諗緊唔同嘢, 港共東大愚經喜靈洲係郁梅窩同大嶼山
In effect 係再加倍連接赤鱲角東涌港豬澳嘅容量

我以為係畫未來港共果條,
原來係巴打自己諗法

2. 噉會喺未發展前東涌大蠔灣小蠔灣陰澳前加劇北大嶼山公路需求 (cf 北大嶼山P1路), 造成不必要填海
3. 你呢個方案只會係發展後期routing, 有10/11號幹線重同你兜龍鼓隧道? 為justify而起, 對屯門碼頭小冷水龍鼓灘先有用
5. 跨越硫磺海峽再連接海底隧道會貴,複雜, 造成更大視覺影響

巴打好多見解
無知一問 港豬O海底無咁深所以起到?

巴打好多見解
無知一問 港豬O海底無咁深所以起到?

理論上,珠三角係沖積平原,珠江口兩岸係淺灘,咁珠江口應該唔會太深水
有人開左12未
有人開左12未

開左啦
有人開左12未

開左啦

今朝開,唔係我開
搞咁多做咩,成個大欖郊野公園打橫隊穿佢整條隧道啦

1. 大欖涌隧道顧名思義喺大欖涌水塘以南經過
2. 藍地隧道係打直
搞咁多做咩,成個大欖郊野公園打橫隊穿佢整條隧道啦

1. 大欖涌隧道顧名思義喺大欖涌水塘以南經過
2. 藍地隧道係打直
3. 屯門東繞道係運用現有屯公棄大欖涌水塘-掃管笏連接路, 無東西向接線(eg 青田交匯處青田路, 皇珠路)
4. 北九龍繞道新界延長段連接大欖涌隧道, 只喺汀九-大欖角掠過大欖郊野公園一小角

[edit]
一陣當十連畀連巴掉入黑洞
聽日會暴雨大塞車
聽日會暴雨大塞車

聽日會暴雨大塞車

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞