準備dse 30-32分入ust gbus 你問我答

224 回覆
3 Like 81 Dislike
分都未出
分都未出

話說江河科大gbus最後去咗邊
OU Gbus就有你份
唔俾我真係咁高分架咩 酸到
考前3大
考完8大
放榜ou
best5 32 老閪都入bba law啦

UST Gbus好好多

唔覺
本身個人咁勁,讀咩科都出路好,冇理由讀埋gbus呢d吹水科
Bba law仲有law,有機會做律師,況且bba law都可以做gbus嘅工

Gbus可以second major finance econ accounting is etc

呢個普通bba都有嘅野就唔係gbus賣點
想知好耐,究竟gbus對搵工係咪真係有幫助
我覺得係勁人入gbus,所以佢地出路好,而呢d人入其他科出路都可以好好
而唔係因為入gbus,所以出路好

我見gbus好多人入ibank 我諗我應該都入到
你dse有呢個分 入到神科 ibank好撚出奇咩?

咁又係 你都加油啦 希望你都搵到好工
LM BINC
你dse有呢個分 入到神科 ibank好撚出奇咩?

咁又係 你都加油啦 希望你都搵到好工

未來ibanker yr3將會有JPM intern 2xk個月

ive仔先得2xk
GBus通常入ibd有7xk
其實ust gbus睇dse分得60%,有40%睇interview
所以有35分都唔係入硬
你個名句韓文點解?
你個名句韓文點解?

sana
分都未出

人地好似5科35分入QFin

5科35 莊元
佢唔係唔夠分入gbus咩
分都未出

5科35 莊元

鬼係 佢衰interview所以先入QFin
4年2x萬scholarship
Year 1 第一個sem gpa 4.02

串柒柒歸串柒柒
佢成績算top

條友串得起
分都未出

5科35 莊元

串柒柒歸串柒柒
佢成績算top

top又如何 出黎做野咁樣死得啦 仲話想入ibank 抵qfin俾人笑毒撚program
高登/連登仔幾時先可以認清通常估自己2字頭可以入到大學個班先會估高自己個分

估自己>30既一係估低一係準

ching有無諗過個command係 [member], not [hkuststudent]
分都未出

5科35 莊元

串柒柒歸串柒柒
佢成績算top

top又如何 出黎做野咁樣死得啦 仲話想入ibank 抵qfin俾人笑毒撚program

Qfin都毒 engine點算
你上連登唔串咩 現實就係兩回事既啦
分都未出

5科35 莊元

串柒柒歸串柒柒
佢成績算top

冇話唔係wor

雖然可能佢係連登同現實有兩副嘴臉掛

唔似啦 有啲野平日做開喺網上就收唔埋 佢喺得網上showoff 身邊人唔會唔知佢成績
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞