《日瑩Yanki呈獻:MODERN CLASSIC 2010-2020 「撐」小肥演唱會》2022討論區

140 回覆
15 Like 1 Dislike
佢係咪瘦左
https://www.youtube.com/watch?v=hv1u78ZviNM

唔知關唔關著衫事,一拍埋班小朋友隔離就覺得佢好大叔feel
最尾個個人係小肥面前唱時光機
老老豆豆佢個堆modern classic重編翻唱既歌好撚難聽
又女聲
成班垃圾, 正職打鳩工又想搏出位
之前有幾個去左造星3/4 , 洋相盡出
今次好似唔係女聲
唔否認他把聲係幾好
不過要吸到街客真係要好揀歌唱
負親 時光機呢D主題多數穩陣 一首歌 廢柴呢D sel下懷才不遇講下自己都ok
但一唱人地既作品就好扣分
之前D人吹奏佢唱砂之器講真完全唔係個回事
新個10零隻翻唱仲炒車,已經唔話好聽,聽得順耳既真心得一兩首
睇完Hebeface個訪問, 買左兩張688支持下
下星期開show, 今日都未買晒, 有d慘
我支持原因, 1來因為個訪問, 2來我真係好鐘意陳輝陽d歌
命水麻麻,冇咩運又冇咩歌,好多街外人其實對佢真係冇咩認識,當然個外型可能都關事,有人幫佢執返成個形象就好
應該7788,問過身邊幾個朋友都唔多興趣反而有個唔熟既有係facebook share過開始懷疑中意小肥既人可能有少少獵奇傾向
呢兩年先知小肥唱歌咁掂
好彩身邊都有朋友鍾意小肥
15號去睇小肥

真係好唔抵得嗰個豬肉威都可以咁多曝光率
證明娛樂圈畀PR控制得幾勁
如果真心鍾意豬肉威唔該去驗腦
小肥本身仲有另一個po推緊架,但我見佢已經係推緊上次個show,唔開新po真係更加冇人知
有冇咩歌單可以loop吓先?
想ready吓
早排聽黎聽去都係佢喺chill club同music panda 啲cover
啱啱仲買到$688 睇完呢個post即刻買咗飛
側田呢啲上撚完北京返嚟香港乞 都咁多人買飛睇
小肥呢啲唔撐 以後真係唔撚使旨意有有實力有心嘅人去做歌手
當年打撚晒仗冇講過一句嘢 隻字不提嗰啲撚人
啲fans最撚鍾意話自己偶像專心做音樂姐 我屌你啦
做人都做唔好 做乜撚嘢音樂啫
好耐之前睇過麥花臣一次
揀D歌悶到就黎訓著

同埋宜家轉左唱法..
佢岩岩出左新個D COVER
聽左一兩首就搞不撚掂
唔係好岩口味

唱到好撚基
https://youtu.be/yPUYv2ZjZvU
咪撚煩啦你理得其他人點
覺得佢難聽 覺得佢唔吸引 咪紅唔起無人想聽囉 咁多年都毫無起色怪得邊個
使撚你幫佢自覺懷才不遇咩
係香港要紅有好多因素,首先要有大台加持,呢點已經係好多星自己處理唔到既事
MC之所以多人識起碼都叫參加過造星,同公司陳蕾水平唔會低過佢,出道左13年啦,係近3,4年先叫多少少人識,只係多少少咋
你再搵陳蕾對比返成班連歌都未識唱又冇星味既collar,真心喎呢班女冇人知佢地sell咩淨係見佢地不斷接廣告,坦白講錢未必佢地袋,但變相其他本身有料既artist咪少左搵錢機會變相又係少左發展空間囉
搞開藝術班友本身唔熟marketing好閒,如果唔係點會成日比人話讀藝術等同乞食到頭來成個市場就充斥左一班唔識唱歌但就唱晒所有廣告歌拎埋人地個生存空間而背後只係因為有大財團去9推既女團(韓國唔算係,但香港明顥未走得出)
中意佢行呢條路線但都明係好撚小眾
多謝推po
真係,好老實講之前佢開演唱會都有入去聽,真係悶到訓著左,揀歌唔知點解係都唔肯揀d多人聽既歌,係要揀side track/cover…… (fyi 真係有聽開,歡迎起底)
麥花臣揀個d 仲要係其他歌手既歌
有好幾首編曲真係忍唔住要熄咗佢
冇人討論?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞