已移民既社運KOL 批鬥移英港人搞中秋晚會

89 回覆
20 Like 81 Dislike
中秋節有港人組織搞下中秋巿集凝聚下香港人本身就好正常,例如呢個有港僑協會支持既活動
https://www.facebook.com/MidAutumnNightsDream/photos/a.104188995741044/104183769074900

不過有一位移英社運領袖就公開表示不滿

佢邏輯就係搞手喺612搞研討會柒左變到好似搞嘉年華咁,所以再搞個中秋巿集都要全力開火,屌到佢地收皮為止
而之前參加過612研討會既店舖都會俾佢貼堂公開狙撃,我就奉勸香港人過黎做生意真係唔好群埋堆社運友同搞鬼凝聚香港人活動,專心做當地人生意好過,隨時一件事唔啱社運糾察心意你個reputation 就玩撚完
都係攞黃個名黎賺錢姐

佢無份賺咪嬲豬囉
所以咪想乞課金搞監察當地香港人媒體
講到明係針對嗰個地產大亨喎,咁班搞手個底真係花嘛
推 雖然上面講得比較肉酸
但係呀 r , 難民唔代表你可以周圍引戰呀
講明先,如任何活動有王俊彥做搞手一律杯葛,主辦單位連人格審查都唔做都唔方係乜好人。
呢個真
黃毓民成日都會講"舖舖清", 舖舖清意思就係叫你評論係要一件事還一件事,無論嗰個人做上一件事係好掂或好柒都唔應該帶去佢做緊第二件事評論
咁係咪要杯葛埋嗰幾個協辦團體
放心啦,過兩年唔會再有人搞呢類活動
唔怪得黃毓民可以同殺人犯施君龍做friend
佢拎BNO Visa ,係鬼難民
黃毓民有自己嘅睇法關我咩事?
但如果條友罵手足係暴徒,又報假新聞呃view,畀呢啲柒頭賺黃營錢係天理難容。
唔見搞手有王俊彥wor
你個source 邊度黎?
趙善軒死攬王俊彥嗰下,我已經無睇佢節目。
你杯葛範圍幾廣閣下自理,總之我就唔容忍到畀呢件賤種借黃賺錢。
某啲人係好驚在外港人聚埋一齊
我無話呢件事一定有,我話如果啫。
而個地產佬上次搵王俊彥代言人,所以我講定底線啫
如果
佢係咩領袖黎
聽都未聽過
有野講咪由佢地嘈個夠
安全左梗係要打返口水仗
移英社運糾察你都唔識?
以我自己發生嘅事
真係唔信呢班所謂海外社運勢力嘅人
可以既話請你分享下經歷
香港人過左黎就盡量唔好群香港過黎嗰班社運友
應該努力融入當地人圈子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞