未睇過高達,想睇返晒,由邊套睇起?

113 回覆
3 Like 3 Dislike
睇00先,太舊果d 會睇唔慣
跟住有興趣可以睇返uc 又好,seed 又好
seed迷表示 睇seed 如果之後迷上左基拉可能睇埋seed d 唔迷就算 直接跳去00 00可能全睇 連埋劇場版
睇劇情又未睇過高達嘅話
建議睇啲獨立幾集嘅ova入坑
0080口袋戰爭
08小隊
雷霆戰域第一季
睇嚟你係講真 (未睇過高達)
個人覺得, 真係睇seed系列嘅, 就認認真真咁由seed開始睇啦..
之後seed d都照睇, 有啲屎要食過先知有幾臭嘅
到陣時再一齊上嚟屌啦

至少啲歌唔會令你失望先
利申: 依家翻睇緊seed
未接觸過睇動畫由新果啲睇比較好,seed,00,鐵血都好

UC太hardcore,畫面同故仔跟唔上今時今日睇什至有啲無病呻吟,可以試下打ggen睇下故仔試下水溫先先,但整體總括黎講UC啲故仔係好睇啲
入坑一定係睇g復國
王道應該睇邊套
樓主唔好啲人派膠,seed D係出名爛

認真答:Gundam The Origin 漫畫 > 08小隊 > 0080口袋裏的戰爭 > Zeta > ZZ(呢個頭二十集都係垃圾,所以睇漫畫好啲,可以飛)> 馬沙的反擊 > unicorn > narrative > Hathaway

非UC可以睇Wing同seed,應該稍易入口,但劇情比較低能

我特登skip左好多小說同漫畫,一黎難搵,二黎要有啲耐性。到你睇到Hathaway仲有興趣,你會自己搵黎睇架啦
笑到仆街
認真答你 睇住00先la
獨角獸 00 睇睇下有興趣就會全部追完la
新一派
God gundam
0080 口袋裏的戰爭
TURN A排得仲低過鐵血呢下已經係垃圾RANK
睇考古味道 原祖 Z ZZ
睇為前度殺男朋友 0083
睇殺女大合集 V
睇武俠片 G
睇少女漫畫 W
睇地理雜誌 X
睇易服癖 turn A
睇大魔王 Seed Seed d
睇亂入斬人 00
睇兒童風 Age
睇爛尾 鐵血

真心推介 0083 同 08小隊 OVA 唔太長 有多名場面
睇爵士樂MV Thunderbolt
樓主可以試下netflix套閃光的哈薩維先
無睇過前作唔會睇得明所有劇情
但90分鐘劇場版容易入口且劇情精彩
我個人覺得算係近年最好睇嘅高達動畫
樓主可以一試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞