港男苦等10年公屋!超入息上限$333突然被取消資格

230 回覆
366 Like 32 Dislike
咪就係
啲仆街拿來講
到真係俾左人情咪鬧
又會話係咪因為藍
因為自己友
反正點都鬧
老西都唔俾
超左就係超左架啦
條廢老憑咩覺得自己有特權呀
總之點都政府唔岩
咁多年行之有效
你偷錢偷1蚊同100蚊都係偷錢
係偷就偷架啦
你會唔會話偷咁少就放佢啦,無罪放人先?
香港未完全死得哂起碼叫做仲有表面以前遺留既機制
就算政府真係玩野都唔敢咁張揚啦
更何況自己理虧 以為搵主管寫下野就得
咁個個咁寫仲得了
佢未成年
上訴期有2年, 咁都過左...?
你都on 99

原來個規舉係,
唔想幫你上訴就整唔見你啲上訴文件?
解決公屋輪候時間
又解決一個問題
咁你多左就係多左,多一蚊都係多左
聽佢地講法新移民落黎乜都冇冇錢冇工冇樓所以可以特快上公屋
本身有啲同情佢聽到佢講大佬想申請埋其他親戚落嚟之後就
你講既情況係真係散工
但正常一份長工佢都唔會接受你係薪金唔固定,尤其醫院做直頭可能跟政府point,唔會因為有ot 錢就當唔固定,所以如果樓主呢個case應該唔可以咁計
係以前打過去問過房屋署直接問NPL可否唔計人工,但回覆就係就算NPL都計 ,除非減底薪
仲要係計每個月都要唔過&同埋最新一個月底薪+津貼除6個月
所以只要最新果一個月過左,就算除六個月計係唔過都會過取消你資格
連續兩代都要住公屋 真係好唔合理
上一代住公屋都已經慳咗好多錢
係,呢單上東張都幫唔到啦,例就訂左係度,自己要識計數
之前d老鼠屋 屎水浸屋 就話東張幫到手
所以咪話囉 唔好講6/70年代
你8/90年代自己比心機 都買左層樓啦
我係佢自己摺埋啦 仲要大大聲拎出黎講

我識好多住公屋 自己慳慳埋埋都買左層樓啦
咁當然有例外既
李家超:今日又解決咗一個問題。
上左樓個額就差好遠,破哂額都係2倍租,非常超5倍先踢走。
其實真係要收緊個額。
巴打你坐咗幾多年監
你會考點拎30分
咁你係超就超㗎啦
戇鳩
你住係香港?
香港係「法治社會」呀

過咗就係過咗
躺平都唔係咁易
以前有同事因為住公屋就唔肯升職,另一個就因為加人工所以辭職。
咁你打完去問而家填左個資產審查薪金申報表未.你填過就明實際原理.當然你鐘意食誠實豆沙包無人幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞