英國 LIHKG 單車JJ

590 回覆
56 Like 18 Dislike
好勇
我買左 2 把 Litelock 一把 Abus 都係淆底
咁真係睇自己
特別係呢邊正常冬天長過夏天
我上個冬天有照踩,但其實踩起左根本就唔凍
係要換呔 lor 唔可以用乾地呔
咁聽落未至於完全踩唔到!
通常你地係屋企附近就圍踩定係會就圍explore 吓?
因為屋企附近就已經有 2 個大 park,所以淨玩呢 2 個都已經筋疲力盡
有時又會想落下 surrey box hill,靚
之後有機會想踩去 London Bridge

仲有 Bushy Park
冬天 Tyre
https://road.cc/content/buyers-guide/27-best-winter-tyres-205166

Neck warmer 可以用呢類, 不過我唔係用呢款https://www.decathlon.co.uk/p/900-windproof-cycling-neck-warmer-black/_/R-p-100686?mc=8315772&c=BLACK
自己買電動scooter踩犯法㗎而家仲係

淨係得時租嘅電動scooter係合法

https://tfl.gov.uk/modes/driving/electric-scooter-rental-trial
買左架迪卡儂廢車
三個廢鎖, daytime鎖過喺倫敦各區,so far一年都未比人偷

個袋仔幾好用
townsend trip 應該冇聽過
用緊迪卡儂7速個部摺車
打算買個shimano 105 upgrade下佢是否不智
你哋maximum接受踩幾耐返工?
我睇Google map要踩45分鐘
我踩40分鐘
街上面好多人用呢部,我諗緊佢隻電動摺車好唔好
兩位ching都好勁
最近佢個部做緊特價
比左個仔返學裝波 boot 用
你肯定o岩用?
照計唔 fit 架 wor
waterproof 款你 Google 下應該有好多
我都 like 馬路爽好多,但唔想咁多車同埋好 enjoy 附近多樹
最緊要係可以 keep fit + 唔洗怕 tube/bus delay/cancel
倫敦踩單車快過巴士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞