Gundam X 係咪90年代名氣最低既高達作品

190 回覆
25 Like 12 Dislike
其實g最好睇,冇悶場,會係咁追黎睇
正想講X-D mode個盾堅正

仲有空皇變形後似近代戰機個design都係正

其實成套野機設係好唔錯,係個故真係
高達好多舊作完結左幾年都會有人平反
唯獨X呢套始終冇人理
當年應該係turn A劣評最多?
咁又未到劣評,只係評價好兩極
build系都唔係套套hea拍,Build Fighter好多gag位要睇過以前高達先高,Rerise嘅劇情更加唔係比小朋友睇
海豚
細個唔識以為X係W後傳,d機設又幾分似
但電視唔覺有播不了了之

Wing一出嗰陣比人屌話變左johnny系賣樣
坊間都有好大迴響,直情當主角群係偶像團咁debut,D周邊多到CSL
原本Wing喺嗰個年代應該獨當一面,但可惜生不逢時,撞正同期衝擊大到引發社會現象嘅EVA。。。
老老實實 w 我細個定宜家都唔識欣賞

中二到唔知佢地腦迴路 做緊乜
機設 tv版幾好 特別 碌炮彈數有限 夠哂明確
但係去到ova 甩毛就
其實wing 個問題係舞台劇誇張風
而且頭十集暴走
同埋有好多後補嘅角色設定要睇先明
(即係系列構成事後孔明馬後炮)
所以好多人先都睇到一頭冒水
仲有貝少無雙
呢套好咩?節奏又慢 d 奸角都無吸引點

好大部份都係沙漠咁 荒土feel

又係有個眼鏡佬咁

主角印象好煩
但杜魯斯呢個奸角寫得好好
好有深度
一啲都唔中二
咁佢亦係可以叫做唯一個係nt嘅艦長
其實x啲機設好過Wing 初期機設
(Endless Waltz另計)
V?
呢個盾喺Gundam Breaker3好屈機
可以升到喺一場打三個敵人,佢地近乎一條直線時,長放支盾炮就可以stunt死晒三隻定身再繼續射到三隻都爆埋。
森口博子 版好聽
故事一流
但機設認真唔得
講玩另類,鐵血機設好好多
V係衰劇情
富野自己都叫人唔好睇V
老老實實,bandai 啲動畫全部整嚟都係用嚟賣玩具嫁姐

反而想知當年啲模型賣得好唔好
優雅
計故事時間線其實應該係X -> W
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞