多倫多生活討論區13

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
油又貴,租又貴到仆街,食物又貴左好多,我呢D窮撚點過黎,睇黎要係香港打3份工儲夠錢先過,有望2015年年頭
25 stream A 讀書兩年書黎唔切,stream B 計鐘得一年半
Square one, 我20蚊左右
依到d生果好平
Metro車里子特價3蚊加一磅
星期一買 食到依家都未食完
想買金奇異果食
tnt好似聽日開始特價
Stream B
即係點
講到冇家教…
明明hold唔hold門唔係啲咩普世價值
唔同文化都有唔同hold門習慣 我自己就覺得明明有手有腳自己可以推做咩要麻煩人
仲話喺加拿大要尊重文化差異
今晚凍左好多
想問下你地 我打算買方包食
但係一包講緊5-10塊都黎
如果講緊要multi buy promotion 一個人食唔切

如果我放佢地入雪櫃或者冰箱 到底可唔可以keep到一個月
塞車塞到好似parking lot咁唔識郁
大家好, 有無人知做sales大概幾錢人工
zara hnm之類
實驗下咪先
冰格可以
多謝ching幫我test

咁唔一定要住 trt van 嘅
都見人去咗 Calgary, ircc 仲出 email 叫人去ottawa
GTA 都本身都唔細
當然平租嘅代價就係開荒
所以1 個人其實好難買野食,除非你有準備黎緊果幾日會日日食一樣既野
睇黎你兩個星期食唔晒個西瓜
同埋 stream B 要申請pr 一刻5年內 grad
住 basement 超市搵平嘢 都可以慳一筆嘅
同埋睇你窮到咩程度
試過九點meeting. 由Finch 塞咗一個鐘到 Lawrence 已經八點九.唯有打電話改遲啲。好在taxpayer既律師喺同一座大廈咋。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞