多倫多生活討論區13

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我會係咁以幫佢hold一嘢
其實我都會做,但有時會感覺好似催人行快兩步咁
點都好,我覺得唔好比自己跌落去「大家都唔做,點解我要做?」
呢種諗法到,堅持到自己其實好難得
都唔知hold what 道門咁輕推一推就入到
唯一會hold就係搭電梯有人行緊過黎
不了不了uptown甚麼都有
門面嘢黎個姐 唔好咁認真
Yonge/Eglinton? 不是吧?
咁又唔係
我住finch之前無車可以ttc落dt 又可以去到ikea
Viva就上去hwy7行下
附近又有metro loblaws foodbasics whole food
其實真係好方便
而家炒到咁貴係有原因
第一年我覺得North York係唔錯
上下有FOOD BASIC,DOLLARAMA 呢D平價野
TD CIBC RBC 都有行擺係度
同埋近TTC
未考到G之前我應該都會住呢度
咪就係得downtown north York來來回回markham我諗你十年都唔上一次啦
大家覺得呢邊按掣開門嗰種傷殘人士門如何?
我覺得反應慢又成日壞 又好似唔預你用手推開咁 要好大力先開到
我都唔記得香港嗰啲係點 好似唔覺有類似嘅嘢
你真係有需要就會好多人幫
例如我阿婆坐輪椅我推佢多數人都會幫我hold住門 (保安/路人)
香港邊有㗎
同埋north york d樓比較舊
好多有parking
反而新樓好多都無parking
我住個到包hydro water locker parking
仲要ttc附近
爽到爆
生活所需都有
又有Service Canada
仲有go bus 出遠門
去Toronto zoo都係一程車
咁我係dt返工 住north york一定平又方便過dt
markham就兩個禮拜去下中超買野 都係搭uber share ride 以前都唔係好貴
仲有好多人𠻹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞