油卡/入油折扣討論區(33)窮撚/新手專區

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
老實講,post頭個excel睇住黎計,開住黎睇,點樣夾,夾幾多次,formula 都可以計得好清楚,人人都識睇減幾多蚊。

但係問心果句,你真係想追求緊呢樣野?

你咪一樣係死忠,夾埋星期幾雙支咪又係有?夾付款方式又有,最近先整完八達通,有時D優惠仲限埋鐘數添?你平時見人留言就知,如果真心屌灑所有油魔撚有人理你你敢講你自己唔係更BUY雙支果套

而且呢度就係講緊入油優惠,唔鐘意優惠你根本唔會係度
我岩岩係油站拎, 真係同網站一樣...
搭單問多句 , 係咪只可以做銀行轉賬? 唔可以用信用卡簽賬?
叻仔,所以我咪話油價應該跟國際油價升跌,從來都無講過雙支啲咩八達通優惠係岩,唔好自己假設我係雙支打手先得唔得

已經第二次講,講緊早幾年夾油卡就得,今天要夾5樣野,我怕他日夾100樣野。(做人唔好咁老土,唔好再講啲咩唔洗夾晒都得呢啲廢話,你入得黎都係想睇咩優惠最好,有得選你會唔選咩,唔洗向我交代,向你自己誠實就得啦)

如果你唔明個問題係咩,可以係上面睇多次。

如果咁都唔俾我留言,我真係廢時再講,唔好意思走先
自動轉賬係一定要set
但聽聞扣數日前係internet banking用credit card找數先都係可行方法
Shell基本上只係夾星期六同恒生卡兩樣嘢之嘛,其他嗰啲都唔會刻意夾硬去夾,住大西北港島都唔會專登走咁遠去九龍東蝕油錢去入油啦,yuu更加唔使夾,你無論邊日邊度入油都會有,而且幾百分yuu雞毛蒜皮冇人在意,根本yuu就唔係入油考慮既因素之一
所以你唔係就因為我講Shell優惠最多就假設緊我係shell死忠?如果有間油魔肯直接減價既話洗我可以轉吹奏佢,但問題係無啊

(做人唔好咁老土,唔好再講啲咩唔洗夾晒都得呢啲廢話,你入得黎都係想睇咩優惠最好,有得選你會唔選咩,唔洗向我交代,向你自己誠實就得啦)

你到底想講咩?想話自己一邊屌一邊用?又要做雞又要立坊?又要入黎睇咩優惠最好又要屌D優惠?仲要係自己一邊用一邊屌其他用既人

係你先咁ON9明明覺得好辛苦頂唔順都要夾灑所有優惠去用正常人只係為著知道有咩優惠,然後根據自己既情況,平衡,選擇用邊個唔用邊個由頭到尾都係你自己既問題
其實有咩好嘈?
全部油魔都係垃圾
但問題你架車都係要入油
唯有揀間最平 (冇咁貴)
乜shell 卡都無

就咁開新app註冊會員 見到有基本-0.9

係咪就咁行入去都有$600+120 再加-0.9

唔使再睇咩信用卡
似乎可以再疊信用卡優惠,但下年係點就唔知啦
而家嘅話要睇下有冇巴打試到
精彩,典型藍思維。按照你個思維,住香港就唔好屌香港啲政策。又要住又要屌,又要做雞又要立牌坊?
其實油魔點定價你根本改變唔到,咁咪去揾個最平嘅優惠去入,shell 同 良心已經係最唔煩,esso 要計埋333 同匯豐分仲煩啦

你連換分都嫌煩咪去雙支或者比牌價,有咩好嘈

只不過大家覺得雙支仲要突擊,又要限時限站根本仲煩
最慘係$2000 S卡苦主啫
2000都追當交智商稅
簡單黎講
你意思係咁多間油魔都要屌, 搞咁多濕鳩條款積分政䇿要人左計右計去搵所謂最終優惠

原意上我同意你咁講喎

但人地嘅就諗住係現框架下, 去計點慳盡佢
咁佢地都無錯啫

都唔明講一大輪都有咩好嘈
大家個出發點/目標講緊嘅野都唔同
無野搵野黎嘈

PS: 既要屌油魔政策又要搵最平優惠嘅廢車主

無人屌你屌灑所有油魔,不過你唔係屌油魔,係屌灑所有玩優惠既人,但不包括自己仲要自己先係玩優惠玩得最盡既人
班炒狗自己攞來
由頭到尾都無屌過玩優惠玩積分既人。係屌你連題目都理解錯,唔好成日狗樣咁

第三次講,我唔會再同你嘈,因為真係廢時再講,你明就明,唔明就唔明。

我係講緊擔心黎緊會唔會要夾愈來愈多野先可以有優惠。根住你就入晒腦第一句咩平過雙支,你都係雙支FANS果D野。你冷靜D諗清楚先得唔得呀
屋企附近有齊黃藍免費升 但我都係入藍色多
一定會係咁,因為好多人入牌價或者基本折扣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞