油卡/入油折扣討論區(33)窮撚/新手專區

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

時光卡末日?
https://www.shell.com.hk/zh_hk/motorists/goplus.html

Shell Bonus咭將於2022年12月31日停止使用

屆時Shell Bonus咭將會於Shell油站全面停用,所有Shell Bonus分不能轉至Shell GO+,Shell Bonus咭會員須於2023年3月31日或之前在 ShellSmart.com 兌換獎賞。2023年4月1日後,所有剩餘Shell Bonus分將會作廢。
唔知新玩法基本每L減幾多,但佢積分計法竟然同Esso一樣用L數計,咁咪難儲分好多?

暫時見到有依三張
越睇Shell GO+越似Esso,又電子禮券又積分用L數計,IT方面抄Esso係好事但唔好優惠都抄埋
二千蚊買時光卡果堆回到本未
而家加德士啲券去到年尾,Bonus卡都係玩到年尾,而家加德士啲油券用唔著唔使儲住
新Apps?係咪叫「Shell香港及澳門」?
我喺App Store度搵唔到而家用緊既Shell apps
shell go +
iPone冇呢個apps
但佢個「Shell香港及澳門」既預覽圖都見到ShellGo+字樣,唔知係咪同一個Apps?
好似係
2000蚊會直插得返幾多?
屌你點撚入550送70呀
屈撚死d 細車
出年係咪要返返良心小店
550送70就可以-$2.7
600送120只係-$0.9
咁-$2.7係咪要有時光卡開go+先有?

好地地贏到人地見唔到尾燈都搞咁多野出黎
即係要換晒啲分
屋企附近得間加德士, 如果唔係要渣過幾個站先有間ESSO
已有ESSO灰卡, 係咪落加德士油站申請定張紅卡好啲 定直接用紅卡入加德士算
就算保留到減$2.7,但啲coupon優惠比起而家嗰啲都差一大截,仲要啲分變咗同Esso一樣難儲
仲有連灰卡都取消,本來細油缸車可玩灰卡,佢咁樣咪即係放棄細油缸市場?
見佢GO+都有積分,唔敢申請住,唔知而家入油啲分會儲落Bonus度定儲落Go+度
預告埋比你地聽 轉電車岩岩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞