油卡/入油折扣討論區(33)窮撚/新手專區

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
好似計少左d野 星期六三倍係咪無左
唔知呢個有冇啦。但儲分係難左
因為佢1L=10/15 同而家差好遠
同佢換野積分都無減好多
同埋信用卡優惠 (我覺得450送100)未必沒
而家真係太多未知之數
加得快打手或成最大贏家
有二萬幾分 暫時黎講換咩最抵
爬之前既Post講話出加得快紅卡一定要係油站開 網上開既係垃圾卡
但我Google過張卡個樣都係一撚樣, 想問下油站開同網上開實際有咩唔同?

https://www.caltex.com/hk/zh/motorists/products-and-services/caltex-starcard-for-drivers.html
之前2000 收special 果啲
講真,又要星期幾入,又要計shell ,又話計埋yuu,再唔知用咩信用卡,複雜到咁都會有班死忠話好正好正,唔計識果啲係大傻仔。

根本係助紂為弱,本沒倒置
唔撚入佢
轉去入中石油算
已變韭菜
本身就咁最簡單一張普通黃Bonus同一張恒生卡都已經高過雙支既所謂減得好勁既貴油減$6啦,你一定要拎盡晒所有最高優惠先可以入?剩係咩拎星期六三倍分唔得既?剩係要星期三貴油平入唔得既?是但夾一樣都可以屌打雙支,邊個話唔計到盡唔可以入?仲有yuu嗰啲根本冇人care,我都唔會計埋落去,佢俾你儲yuu分都只係錦上添花,即係你食飯,如果間餐廳送碗糖水俾你仲要俾你話做乜咁麻煩
其實最難既條件就係免費升級站
唔近真係冇得強求
根本唔係講緊平唔平得過雙支既問題,因為都唔係講緊-8蚊定18蚊既問題,你連理解題目都有問題。

個問題係講要左計右計先可以有優惠,其他國家係講緊跟國際油價做人,唔係有加無減,再係唔知邊到諗啲優惠俾你可以減多啲。

見識多啲,睇多啲國際野,咩星期六恆生450 -2.7果啲我熟過你

唔好成日打飛機過平過雙支就點計都無問題啦,叻仔
:呢間野好平仲有糖水送
:做咩送碗糖水比我咁撚麻煩
吹奏sinopec
咁你想點,係咪賣車唔入油油魔間間都係咁啦?有人話shell唔係油魔之一咩外國唔洗搞咁多野一直都有人講緊,你移民佐點睇你先係打飛機以為得自己見識多果個
乜嘢叫左計右計先有優惠?根本係任何一日都有優惠,只係每日優惠都唔同,要計到最盡先叫優惠?就咁用張恒生卡唔係優惠?就咁貴油平入唔叫優惠?
唔好以為識星期六恒生卡嗰啲就好叻,呢度有邊個唔識?從來冇聽過呢度有人以識時光大法為榮
無想點既,本身想「理性討論」下帶出早年就油卡有平,之後又可以夾埋油卷,再之後夾埋信用卡,之後再夾埋星期幾,之後再夾埋間油公司app積分,之後再夾埋yuu積分。

再係咁夾法,可能會係惡性循環姐,過多個星期又會多左A app有A積分,係B shop買50送多10蚊俾你計埋落去,之後再夾夾夾夾夾埋唔知咩優惠。

不過死忠諗野係咁,第一句就一定係平過雙支,第二句就係多左既優惠唔一定用(不過身體好誠實一定會夾到盡),第三句就話咁你想點,係咪賣車唔入油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞