即食雞胸集中討論區

315 回覆
52 Like 18 Dislike
仲要平好多 不過自己煮嘥時間
點樣都叮一叮

淨係食過donki匠 同Amatake,同埋唔會翻熱食,凍食很正

匠係我嘅即食雞初戀質地無得輸真係好軟滑,夏天食青檸味好fresh

Amatake就多d特別味,除左基本味之外都幾鍾意咖喱味
先用鹽水浸
之後整乾再用麻油黑椒蒜頭擺落保鮮袋放雪櫃醃
食嗰陣就拎一舊出黎放一陣室溫然後輕煎兩邊再用蓋細火焗大慨六分鐘
中間啱啱好熟有彈性唔會鞋
我廚藝差 好多時啱啱好熟同唔熟真係一線之差
但唔熟再煮多少少時間已經即刻鞋晒
你應該睇左第2隻
佢哋講嗰隻係長期做緊$20
之前好似試過$18
兩樣都試過 聽人講用鹽會那實個肉
我就覺得差唔多
可以睇下呢個:
https://youtu.be/q_spu9rxZXk
睇下想調咩味啦 不過
唔該曬ching
我貪心想煮曬五日份量,日日喺公司食。
天氣熱真係淆淆地
凍咗/翻熱過嘅雞胸難食到仆街
建議你試吓頂唔頂得順咁食先
Donki 有出雞胸?
初初食雞胸,係食7仔嗰隻,本身都仲接受到。
後尾喺Aeon 買過純輝雞(檸檬味)同amatake (原味),就返唔到轉頭,覺得7仔雞好垃圾。

而家我會一個月訂60塊Optmeal 嘅雞胸,佢孜然、咖哩、香草、麻辣、蒜辣、韓辣都ok好味,仲要糖只係一塊0-0.2g,真係好味得嚟係健身恩物。
本身訂over30塊已經係24蚊一塊,撞正有8折code就仲抵啲。
Ching邊度買
其實百佳都有CP泰國急凍雞胸,圍起好似差唔多價錢
我而家practice 好似一般帶飯咁,早一晚整定攤凍擺雪櫃,第二日攞返公司雪,到食果陣就咁凍食,啱啱開始幾日感覺良好
已經好食過7仔果隻韓國雞胸
自己整真係好難食
Amatake 係凍食?
我食7仔果陣係有次翻工貪得意攞黎做早餐
一食落口已經知唔撚應該係咁嘅味

借問聲8折code係咪optm不定時啲promotion?
8折code係不定時
對上一次係7月某幾日限定,玩到27/7就完
我自己長期入蜜糖芥末 香草蘑菇芝士 雞飯
但殘體字咩玩法?
7仔果隻真係不了,難食到嘔又鞋,上hktvmall 買/donki 算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞