即食雞胸集中討論區

315 回覆
52 Like 18 Dislike
Royal farm d急凍雞胸用嚟 好唔好食?
華御結
上個月加左$1
之前轉左隻包裝細舊左又唔好食
而家轉返舊款好好多
Salt pepper paprika 180度焗15分鐘 you are welcome
有冇試過牛肉
食開櫻滿屋,但有無啲推介雞胸比較嫩滑啲? 早排響一間韓國餐廳食過明太子慢煮雞胸蛋包飯,隻慢煮雞胸又嫩又滑好正。如果即食雞胸有呢個質素就好
healthilia 依個牌子真心唔錯 如果想要嫩滑嘅推介黑椒同香草味
啱啱試左「最雞」 明顯地醃得唔入味,優點係雞肉唔鞋咁
想問下heachicken 咩味好食
正常都係冇理由再同你嘥運費
買幾多g 計過下200g平均都差唔多要30蚊 都係自己煮算
啱啱食hea chicken 200g
咬到中間有啲唔熟
係浸個時介幾刀 定煮之前界
想問解凍要幾耐 你會就咁食定郁叮一叮
平時放冰格 想食就預早半日/一晚放返正常格
臨食個陣連袋浸水浸軟曬倒走d水再叮一分鐘左右

唔記得預先解凍就直接浸水解凍 之後再叮
其實浸一陣熱水整熱佢會滑d 不過我瀨就咁叮算
請問有冇咩牌子係多過100g,,或者直頭有200g?
同你一樣,我煮麵,意粉熄左火先碌佢三十秒係岩岩好
update下現況係玩緊royal farm 雞胸
解凍浸鹽水1個鐘
上生粉同醃料

鮮嫩
我買過一次 好鞋 永不幫襯
想請教下岩岩係247個d機度買左個optmeal黑椒味既雞胸 凍凍地 過左一個鐘後直接拎左黎食 食完先見到包裝後面寫話食用方法係剪開少少拎去叮1分鐘 但我無咁做 請問有無問題
其實睇你腸胃
我食就會肚屙😂
咁睇黎係可以咁食 我食完無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞