即食雞胸集中討論區

315 回覆
52 Like 18 Dislike
我屯元天天后多少留意部機
btw wts係咪有個好多紋身all back嘅靚仔pt
學Jay Cutler話
Absolute mad lad
https://www.sakuramitsuya.com/pages/jp-fitness-meal
買滿400又送兩舊 加10蚊又多舊
計計埋埋大約18-20一舊
係咁加價越黎越貴
一塊肉仔做開尖要食幾多塊先飽咪玩啦
邊個話係求飽?
Donki 煙燻
七仔有新款,另一牌子,好食啲。
最緊要有溫度計 肉中間65C就唔會鞋
都係鞋就再係煮之前浸幾粒鐘鹽水
如果朝早雪櫃攞出黎帶返工,去到下午茶先食

又可以?
買開Kilocalohk 一次買夠40塊就$15蚊一包(加埋教練code) 即食雞胸 又多味
食開淘寶1.5人仔100g果d
Optmeal
利申但多數買雞胸返嚟整
自膠 因為屋企上格係0-4度 可以擺5日
我怕麻煩 最簡單鹽胡椒Garlic Powder已經可以好好食

其實好多人係用左慢煮 但煮到慢慢好 所以雪返凍再翻熱後texture都乾曬先難食
係唔係要慢煮
如果烚真係好難好食
慢煮可以好好食 1日整5日量
師兄有冇食譜推介,買雞胸買到窮 認真操野食方面真係要洗好多錢
我怕麻煩 最簡單鹽胡椒Garlic Powder已經可以好好食

其實好多人係用左慢煮 但煮到啱啱好 所以雪返凍再翻熱後texture都乾曬先難食

上網睇啲溫度時間係預你煮好即食
即食雞胸試過即食雞胸試過華御結買有陣奶味
係咪變變地定正常?
未試過 理論上應該ok,你試完話我知
我醃完用多士爐150度低溫焗12分鐘左右再擺多陣用餘溫焗多陣,撳落去d 肉實就ok 食落勁多汁
醃我係用喼汁黑醋蒜蓉芥辣豉油檸檬汁一醃就醃定一大堆,每次食都好正唔會見到雞胸就苦口苦面
試過即食雞胸去華御結買,但有陣奶味(乳臭)
想問係咪變變地定正常?
之前食開donki果隻醬油味
終於有人講,華御結嘅雞胸唔知解係有陣味 食得出舊肉本身嘅雞胸味,不過on top 又有陣奇怪味同埋個texture 係有d 似午餐肉定火腿嘅感覺

不過overall 黎講,我食過咁多間雞胸入邊都算係叫中等到中上水平,唔太差
咩牌子?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞