[世錦排球吹水區] 1

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
你係咪暗串前支女隊世界杯最佳自由人!!
所以團體運動好難彈起
排球咁要湊夠8-10個有心有力既有錢人
係架 尤其係依家高中果3年 當你開始有概念去學去領悟 但係你咩機會都冇得學既時候 你就會錯過左進步得最快既時候
無論上手定下手接唔到位 都係會影響速度 呢點好正常
接一傳嘅人會根據自己能力同個波質量采取上定下手接啦
所以講到低 打排球一傳係好重要
咪話唔識波啦。你都睇出唔少問題。我通常只會嘻嘻哈哈睇完場波就算。邊個贏輸都無乜感情。

如果個波未衰到要二傳用下手墊起個波。其實仲有3點選擇。如果不幸後排大搥上手接發球,都仲有2點。兩邊揀邊一邊就睇二傳果下判斷喇。
如果前排大搥只係打戰術嘅保姆,一般做法都係接應盲扑。呢個就係點解接應唔接一傳嘅其中一個原因,就係收拾所有爛球同有把握得分嘅進攻。
對比加唔加速傳去4號位打修正,好睇二傳同大搥溝通。

如果佢地係業餘,未夠默契咁就要培養下感情。
但其實仲有個選擇可以比後排 不過今場好似比較少 定係我地體質問題
戰術性後排攻擊好睇配合 要撲入去打 要set得好 對面攔網未拍齊 扣果個上步要果斷
但如果暴露性後排攻擊係好難打 過網點低 綫路選擇都唔多 真係有一定個人能力先有條件打 一般水貨隊都係前排突破會容易好多
留名
印象呢場波上手接一傳主要都係蕭昌鴻,要佢接完再打後三好似有啲操勞。
原來睇番 今次男隊係總監變左主教練帶隊 原先個主教練做助教
咁今次個總監又係邊個?
呢個外籍教練原先係總監 今次帶埋隊 我諗係兼任?
會唔會係總監入唔到球員席,
而總監一向睇哂,而主教練平時操練為主?所以要出去比賽就要改下咁?
不如打完上面又覺得無關係嘅。 唔知自己講乜。
search 到
pro pic 已經係同條女
點解港隊冇姊妹
日男都冇幾個似姊妹啦
你咪又係照J
覺得得我現任老公有機會係
虎。。。你對佢好mean 呀。
邊個係虎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞