匡城第二滴血

212 回覆
149 Like 20 Dislike
終完地產
蝕80萬,計返 租,其實無蝕
係。賺左住
印花稅唔計
裝修唔計
利息支出唔計
新樓 裝乜修
全新樓 月租你估平
住四年,條數近百萬
唔知你有冇租過樓畀人啦
第一,新樓租出去咁多供應真係平d
第二,晉海2020年先收樓,唔計空窗期頂多收左兩年租,之前兩年你租個樓花出去?
第三,我淨係知你即供就收足4年息
單位於去年2月以1150萬元放盤,現以1050萬元易手,減價100萬元或9%,實用呎價16562元。原業主於2018年4月以約1130.4萬元購入,持貨4年帳面蝕80.4萬元或7.2%。

sor9, 單位丟空左一年半,點賺左住
全新樓大批租盤同時推出嚟放租,尺租$30啦,管理費就$4.5/尺,收租又要交入息稅

都係唔計啦
又啱
差租管唔計
所有稅項唔計
厘印律師唔計
AA佣唔計
咪有間大新銀行囉,唔係嗰度住就唔好嘈啦
唔講以為大貓
再大力啲踏 唔踏多幾腳 點入到靚貨炒
一千萬樓
佣+稅有限數 ? 唔係掛
師兄好撚柒
係。。哈
我唔怕認
利嘉閣地產市務經理林靖羲表示,將軍澳日出康城LP6最新有1座高層A室成交。單位實用面積約495平方呎,2房間隔,望高層內園景,日前以828萬元易手,實用呎價約16,727元。原業主於2018年9月以約794.7萬元一手購入上址,持貨約4年後轉手,帳面賺約33.3萬元,升值僅約4%。

林氏指出,業主因移民放盤,原開價880萬元,外區年輕上車客無懼加息,於網上發現上述單位,希望作新婚居所;而客人睇樓後,亦鍾情該單位的間隔及景色,經議價後終以828萬元成交。他又提到,LP6本月暫錄2宗成交,現時約有240個放盤,入場價約615萬元。

賺住唔計
新樓有回佣,唔使裝修,真係賺咗住喎
呢個794萬係臨約定扣晒回贈既價錢?
新地啲付款plan十尻幾種 又現金回贈又盛
計埋AA回佣 一定唔止賺33萬 當然扣埋印花稅都唔係賺得多
二百幾個放盤
今年3月先有單6樓同單位860萬成交
呢個794萬係臨約定扣晒回贈既價錢
yes
銀主劈價245萬元沽出日出康城緻藍天單位,中原將軍澳都會駅第二分行高級分區營業董事伍錦基表示,最新成交1中層LA室,實用1,155平方呎,向西北,望球場景,銀主於6月以1,750萬元放盤,近日以1,505萬元易手,呎價13,030元。2個月累減14%。原業主於2015年以1,081.9萬元購入。

伍錦基指,對上同類型成交於今年5月促成,為1座高層LA室,實用1,142平方呎,成交價1,850萬元,3個月樓價跌近2成。最新成交亦創2019年後新低。
大單位唔計
銀主盤唔計係慣常
Sky to sea 又 win
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞