匡城第二滴血

212 回覆
149 Like 20 Dislike
睇你點睇囉 康城真係唔好住
識人住康城 都話個商場又多人 啲嘢又貴
佢一有時間都周圍去 唔想留喺屋企
晉海3房當年唔係8球啫咩?
賺左住唔計!
利嘉閣地產皇牌屋苑康城站分行市務經理林靖羲(Lok)表示,該行旗下客戶董事趙君陽(Jim)及物業顧問葉慧珍(Sa)新近促成將軍澳日出康城LP6 第1座中低層D室的二手成交。單位實用面積約906方呎,三房套連工人套及儲物室間隔,望向南海景。單位日前以1,430萬元易手,折合實用面積呎價約15,784元。

原業主於2019年4月以約1,439.5萬元一手購入上址,持貨約3年後轉手。林氏指出,業主持貨剛滿3年,因移民放盤,原開價1,480萬,兩星期後獲區內換樓客透過利嘉閣真盤源平台發現上述單位,而客人睇樓後亦鍾情該單位的間隔及景色,經議價後終以1,430萬成交。他補充,LP6現時約有320個單位放售,入場費628萬元起。
呢樣真 大把新手業主都未試過賣樓
樓主
只係LP6都320個放售中,匡城total 連同新樓有幾多伙掛盤放賣
網上果d假盤
LP6 之前賺到笑,跟住唔知了
好多放唔到
LP6我上年年尾睇過
又唔就腳, 又望唔到海 (我睇個D單位), 又細, 開到又貴
我真心唔知點解有人會買LP6唔買晉海
新地一定掂,咩掂? Location? 定個溢價
質素掂
就嚟會話1-12期都唔掂
不嬲都踩緊成個康城唔掂嫁啦
地鐵上蓋都踩到深水埗咁
連登巴打係惡既
LP6成交多數都係海景盤 冇海果堆唔平d真係冇人要 晉海d海景比lp6擋左一半
三房兩房又貴過人 所以晉海係lp6鬆綁已經奶奶地野
垃圾領都
已經先天不足
後天仲有依班業委搞屎棍
二手造價持續尋底,將軍澳新都城套3房735萬元易手,較對上同類賣812萬元平77萬元。美聯物業新都城分行區域經理黃少明表示,新都城1期4座高層D室,實用面積526平方呎,套3房間隔,6月下旬放盤,原叫價800萬元,現以735萬元沽出,減價65萬元或8%,實用呎價13973。

原業主於2012年6月以425.5萬元購入,持貨10年賺309.5萬元。從單位相片可見,內籠早年設計格局,外望翠綠景
坑口站?
將軍澳區屢現低價成交,維景灣畔套3房,樓價回到年半前低位。中原地產將軍澳都會駅第二分行高級分區營業董事伍錦基指,成交為維景灣畔11座低層F室,實用面積665平方呎,套3房,向西南,望山景,從相片所見,外望翠綠山景,景致怡人,而且內籠裝修亦其為簇新企理,上址於今年4月放盤,開價1200萬元,現以998萬元沽出,實用呎價15006元,造價回到2020年年底以來同類新低。造價同時較網上估價低約1成。
維景灣畔唔係康城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞