[我想睇大金鳥做buyer] MLB 2022 (11破左紀錄)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Drury去埋教會唔會太癲
TA爆炸
deGrom一返嚟 條打線即刻熄火係咩事
諗好今年洋基既劇本
每週2-3隻sp爆/食唔到5局(Tallion/German/Cortes)->牛棚過勞開始爆->投手攰住入po->比太空人alcs打爆->this season is good but so close->下年法官續唔到->大家輪住訓醫院

degrom先發時候嘅正常發揮
RIP
OMG

RIP
爺爺
以前特登睇躲 為左聽scully講波
躲No out 滿壘咁都守得住
Pilhillips我哋最強嘅牛
MLB 新秀有幾款
1. 喺美國、加拿大同埋波多黎各既大學、中學同業餘球隊既球員可以參加6或7月舉行既MLB draft, 好耐以前係draft到你唔draft為止, 經典例子係Hall of famer Mike Piazza 第62round 先選中,2023年既draft就20 round完, 通常都係睇頭5 round. 同埋每年even頭一round, 都有一半都係水貨. 每隊每round都有一pick, 頭三round仲有額外compensation pick, 主要係睇隊波既revenue share同稅線背景下, 有無loss一D 大約FA比其他隊, 咁就會按唔同條件補個pick比球隊.
2. International FA, 未年過25同埋未打超過6年MLB認可league既海外球員, 都可以屬於呢個pool到. 每隊每年都有基本盤4.75M, 再因應compensation pick再多少少錢, 而家好多拉美球星都係呢個方法入MLB
3. 日本球員入札, 如果日本球員打左9年, 就可以取得海外FA資格, 從上面途徑2比MLB球隊簽, 如果無, 就要本身球隊同意, 再係一個限期內比MLB球隊同佢deal, deal好左金額就因為張約幾大, 比返某個percentage日本球隊

至於D新秀簽左, 通常都會安放於MLB球隊下唔同級別既農場球隊培訓(通常有3A, 2A, High A, Low A, AZL), D 17, 18歲幻齒會比佢地打下Low A先, 如果真係神級既(比如當年A-Rod), 就會跳班跳到18歲都比佢去MLB玩下
同埋通常draft完都唔會比佢即刻打, 會再做下耐力訓練, body check, 去到季完先比佢地打下D秋季、冬季聯盟咁
如果係揀D大學球員, 通常即戰力比較高, 可能會一開波就2A, 夠feel就直接上大聯盟
而家所謂既trade value都係因應佢位置同prospect rating去計, 每年都有所謂百大, 即係唔同既評測機構因應能力去rank d 新秀, 譬如今季季前就係
1. Witt Jr (KC打SS位)
2. Rutchsmann (BAL打C位)
3. Julio (SEA打CF位)
百大好多都係水份野, 唔洗太執着, 歷年來不少百大吹到上天最後都係適應唔到大聯盟變態既生態, 最後都係幾年貨仔就無影
水手巴強野置頂
我水點解唔要drury,可以替toro
今年d trade靠你評測
我連D trade deal去邊都未睇晒
食埋lunch慢慢寫
冇影響照過
通過左啦 個交易無hosmer咁解
講笑就咁講, san diego實際上一定唔會因為hosmer而唔要soto+bell
唔係去左Red Sox咩
嚟一兩日trade deal多到跟唔到
隔離F1又有大花生食,等人整合評價算

Alpine 咁樣比大頭加 webber 加 Piastri 過一棟真係笑死
Yez
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞