助理文書主任ACO 2022

253 回覆
12 Like 43 Dislike
EO AO個班咪master ACO CA就大學生 所以唔明魔巴笑咩 依家大學生咁易考到EO咩 EO門檻好高 無master都好難搞
咁咪搵第二間
Master 做 ACO = 用1000萬買龍床盤
紀律部隊可能易啲既inspector 個啲 但體能差就唔洗諗
你估個個一黎就考Eo咩 你唔比人做住ACO先 之後再考EO
呢個真 EO要好好文筆 睇林鄭就知
魔巴講撚咗咁多年 仲未考到 但成日阻人考ACO
袋住先=袋一世

就好四肢癱瘓既病人妄想聽日行得走得。
無,你咁做等於自尋死路
好難番身,真係得1%既人成功,仲要真係有料
老實講 ACO做一世我都想 我無大志 如果派到理想既部門 就係想唔升 一世ACO
無得做死一個部門架
咁起碼人地考到 魔巴講咗咁多年仲未考到
都係想做死一世ACO
正wo 呢啲係咪睇老細 定係個部門允許咁做
人工低到比人睇唔起,每月儲得雞碎咁多,全家攬抄,終身地底泥,每日行屍走肉,仲慘過戰地難民,你咁都覺得冇問題?
以前識一個老餅ACO話自己做一個部門都廿年 我諗咁係咁樣先可以做一個部門接近廿年
你OA都未驚比人笑 洗乜擔心人地ACO比人笑
唔記得魔巴係OA定workman添
無記錯係升Co先唔可以原部門升 一定要調出去 所以啲老餅先舉手唔升 咬頂薪等退休
你已經傻左,唔差在話埋街上乞衣,無家可歸既露宿者,出世冇左四肢既BB,匡智會會員都唔驚比人笑?
意思係話你你五十步笑百步 有咩資格笑人 睇你衰樣 諗住叫啲人唔好考 但又自己走去考啦 有無反省過自己點解咁多屆都考唔到
知自己咩料咪考咩級數
用大學黎限死自己做咩鳩,大學都有分級數
擾敵得咁低莊
利:高級過aco
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞