助理文書主任ACO 2022

253 回覆
12 Like 43 Dislike
無mud印象篇文係mud但d字大部份都係淺字
份工唔算吸引
咁應該好易過thx!
人地ot好高人工…
同埋人工起薪爭8000-11000 大佬爭好遠
狗衝了
男做紀律部隊,女做ACO就最fit
考咗兩次都失敗,沒乜信心再考
又要重頭練過晒d野
要練咩 都係撞手神好老實講

考時事都係睇好唔好彩

問條易咪正

問d冷門就已經收皮
同意 男人做呢份要養家真係死得 如果係想打份hea工既睇彩數 而家邊到咁多悠位啊 退休潮已過 比你fill 入去d 位9成9都係忙 忙完又係得雞碎咁多
我想試下用 魔鬼在細節 既名義寄份application過去,attachment就夾平時魔sir既cap圖,等佢哋查下邊個同事成日上黎擾敵
咁又唔好咁講,男做ACO其實對社會有莫大供獻。

因為冇能力而選擇自我淘汰,甘願做底層ACO成就他人美滿人生,我親戚做EO就係因為有master ACO辛勤工作而加速升EO I,因為管理下屬有方。

就好似阿Mo犧牲左自己黎發現舞台安全問題,依家業界咪多左意留意舞台安全,日後就有安全演唱會睇lu。所以凡事要向好既方面諗,唔應該比四肢癱瘓影響正能量看待世事。
練打字、練自我介紹、睇多d新聞
魔巴點解可以堅持咁多年都唱淡aco
見證大學生ACO含恨而終係每2年一次既盛事。
Ching衰咩
有冇咩可以提點啊
唔知衰咩,處境題同我溫既一樣
時事題又答得唔差
可能衰樣衰掛
係咪調轉咗嚟講?

啲ACO多數都係肥矮毒柒,係咪你太靚仔炸
次次都衰面試,唔好同我爭!!
有啲想報 fg 仲未搵到工……
報左先,唔駛錢,但skill test/面試流程起碼搞大半年
都要私人市埸騎住牛先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞