hkcc10%人升三大, hku space有三成

63 回覆
18 Like 2 Dislike
但係政府好似好唔like班HD/Asso升大學Year 1囉!寧願佢哋讀余仁生或者自資top up。
咪係嘅話點解ugc嘅non-jupas year 1嘅位比year 3重少?
ugc係政府津貼出嚟,你係政府你想俾四年定兩年錢
其實讀完四年再yr1唔代表班人最後唔會入魚仁生
asso始終都係會有班失敗者中嘅失敗者會跌入自資院校
要人讀咁多年再讀返大學只係折磨銀包,浪費時間
咁失敗者都幾多下喎!
每年副學位收生平均2.5萬人 ugc senior entry 得5000個學額
計返條數由asso入去八大ugc大約得20%人 有80%人係比淘汰咗 所以個其實競爭好大
幾時鯨大、演藝同VTC先可以加入UGC?
演藝難入好撚多

唔好用啲垃圾同佢比
咁演藝入咗UGC之後,咪會經JUPAS收生囉!
預計三年定四年後會轉型做私立 但係咪真係實施就唔知了 HHB會退返比poly本部做唔知乜嘢學術大樓
冇3可以,識唔止一個人入到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞