hkcc10%人升三大, hku space有三成

63 回覆
18 Like 2 Dislike
hkcc
hku space

如果係真嘅話點解兩間受歡迎度差唔多
關含撚大學咩事
hku space 得%
個基數幾多先
係ugc?
你問緊咩
搵唔到
三大係咪一定ugc 定都有埋self funded
應該係全部ugc
三大冇自資Degree
八大入邊有自資本地top-up嘅得BU (CIE), Poly (SPEED), Lingu (本部) 同 EdU (本部)
升三大中英要pass 如果唔pass conditional offer會要求你考翻同等資歷嘅公開試並pass 同埋多數三大senior entry未必有得tran cred 可能要你讀翻一啲yr 1,2嘅course 辛苦其他人一倍
都唔係咁講嘅 人人唔同 有啲人可能咁啱考中英果日病左 狀態好差 搞到收左一科皮 又或者真係失左手 睇錯題 但又唔想晒時間咪讀asso 上返三大
低係低 但仍然係合格 我見你上面話唔合格 想澄清番
三大依家仲有sf degree讀㗎咩
升三大英文要有3或者ielts考到6定唔記得6.5㗎中大仲要中文3先有得入
所以得lv2係入唔到三大
但係有top up degree
I mean hku有top up degree讀
佢哋啲top up都係ugc嚟 待遇同4年嘅ugc programme一樣
同sf degree差好遠
屌你啱 自膠sor3322最低入大學要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞