BMW車主討論區 [ 2 ]

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
論外型我都鍾意X既雙數系列多D
但係街反而見得多既都係X1 X3 X5呢類四四方方
Big ass
拎左i4,第一次揸bmw,功能上未係好上手。。。
主要係my bmw app,攞車時話remote開定冷氣啊,3d遠端影像嗰啲,喺車入面撳就得。。。
返到屋企諗住試吓次次都連接失敗
同埋idrive8係咪有carplay的。。。唔見有
正啊 i4
Btw寶鹿CarPlay要解鎖…
個app廢到仆街 連到係好彩 連唔到係正常
E90著咗ABS燈, 踏brake個陣, feel到有連續幾野會頂返我隻腳
頂腳同時架車會卡卡地
請問係咪壞ABS泵, 如果係, 要整幾錢左右?
p.s.仲剎到車
唔知佢張sim用緊邊個台, 有蓋地方收得好差
bmw喺香港賣既車, 好似從來都冇開通過carplay
個 apple carplay 好高成本咩?
我幾個朋友都提我呢樣野
攪到我1516
個 apple carplay 好高成本咩?
我幾個朋友都提我呢樣野
攪到我1516
頂巴點睇寶馬易手車?
定車行二手好
講個笑話:香港寶馬id7打後有carplay/android auto
頭先打翻去問bmw agent,佢話架車其實係有carplay,不過冇開通(國內),可以自己用程式開通佢。
但以加暫時出面idrive8得好少整到,所以炒到好貴
咁都有得炒
驗車上架無問題就得啦
睇你接唔接受寶馬易手車貴d但有保養
你地班友 ecc 同龍德都full booking
我部車無得整啦
我喺寶馬買,無上架無試車就買咗,佢比咗18個月廠保用我
返原廠
搵車房篤大機睇下先
最大機會係ABS sensor線
ABS泵都有機會,但最貴所以一開始好少即刻換
因為我之前都試過著ABS燈,但當時個brake 無野頂返住我,去車房篤完電腦,換咗一條abs sensor

希望係其餘三條sensor 老化
Thx 巴打
原廠買唔驚啦
各有各好姐 原廠品質保證 價錢反映番質數
不過機械既野始終撞手神
岩岩番完無耐
有錢就買原廠 不過你再放就比較蝕
唔原廠都有好多好盤 睇你搵乜
N20 8萬幾咪好冇主動換左條正時鏈佢
想收架3系白色4門車操下

有冇巴打放售PM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞