[KPOP] K-POP 2022討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 27 Dislike
冇燈
講事實
首歌太有記憶點
仲要咁啱炎熱夏日
所以先逆襲
兩年回歸一次,啲blinds好癲㗎
咁少時咪仲癲
其實某啲團每次cb啲專輯銷量都幾何級咁升,好懷疑係咪公司回購作大條數,反正自己買幾十萬專輯嘅錢都係左手出右手入
少時粉絲數量本身就少過bp
舊粉可能都已經冇再聽kpop,對呢啲fan wars文化冇咩興趣
新粉冇一起共度患難過,冇帶少時上巔峰嘅參與感,冇一起經歷過光輝時代,比較少鐵粉,容易貪新厭舊,未必會貨咁多金
仲有嗰30萬去咗邊
係呀,我都覺
TREASURE 勁霉都賣過百萬
Treasure真係完全唔似yg團
不過男團過百萬都唔係太難,有好多有米死忠粉
反而女團粉貨金量相對比較少路人粉唔多粉絲基礎細嘅情況下都可以百萬銷量真係有啲太誇
疫情冇得去旅行,嗰消費力咪去咗album度,一帶起嗰數字就有互相競爭既心態出現
係咁嘅咩
見aespa啲fans 成日用中輸打飛機
大陸data九成假
同埋大陸咁多人冇工開,邊有咁多閒錢買專輯
呢個合體畫面已經等咗好耐
無錯 所以我呢啲11年舊粉決定起碼買20隻
Treasure中國冇人識咪咁霉囉想打飛機都冇得打
btw男團啲fans購買力真係高過女團好多,你見有啲百萬男團喺韓國冇咩人識,音源又廢
唔好識啦,改埋晒啲奇奇怪怪嘅名

不過你後半段TREASURE 樣樣中
80萬隻 堅係買左
咁睇返17上次中輸都係三十零萬左右
啲個人站都幾千至幾萬左右
對比佢哋喺中國嘅人氣參唔多
至於女團
又唔可以用fanbase同死忠
去睇一日銷量增幅大就係有古怪嘅
同埋個增幅亦未必關中輸事嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞