owl square依間野真係世界級

883 回覆
341 Like 9 Dislike
屌佢老尾,依間垃圾黎,個CS又廢態度又差,比錢仲要受罪咁
間房整完又整,整完又整, D傢私係全包,但全部都甩皮甩骨
漏完水又整冷氣,整完冷氣整天花板,無限咁loop, 仲煩撚過訓街
依家上黎整野個師傅,都整到都同我變撚埋做friend

問CS野,有時等成3,4個鐘先覆, 做錯野又唔撚say sorry仲好似想屌你轉頭咁
真係痴撚線

極度後悔中, 真係已經住到好撚嬲先出Post, 無奈簽左一年約未完
只怪租前無上網做下research
希望推比多想出黎租地方住既人睇到

我見之前有個Post, 可能太舊,推唔返上黎
努力d喺fb page到摷返d真review出嚟
睇樓時就態度好好呀,有問有答,因為果班都係sales黎
間房就一早化晒妝執好晒,開行個冷氣等你上去睇
到你簽完就會將你掟比CS, sales就會同你898

住左3,4日就慢慢開始發現問題,好似D床,梳化,廁所沖水等等
之後就開始維修之路

真係屌佢老尾
有咩問題?
床架爛既,一坐落去下面D木條就鬆開晒,成張床褥跌落地
床褥某D位彈簧壞晒
梳化差唔多一樣問題,某個位坐落去好似坐係木板上面咁
廁所耐唔耐就去唔到水
仲有天花冷氣窗邊漏水一大堆問題

所有野都得個樣,用落幾日就知個問題
全部甩皮甩骨, 我寧願一開始講明咩都唔包都好過比D咁既野你
同佢講有野壞就Hea 9你,一係等幾個鐘先覆
有野壞就逐樣慢慢fix, 維修師傅一個月都見幾次仲多過見屋企人
之前睇過,最後租左oootopia
劏房扮service apartment
仲要唔平
係,根本就劏房黎
佢搵個舊樓大單位,再劏開4,5個房,之後再裝修下
等人感覺好似好有管理既感覺,又話包乜包物, 等D人以為serviced apartment咁款

果D咩野包清潔維修,佢都只係係出面搵個6,70歲阿姐同你抺兩下吸下地
果班人又無掛咩名牌/著制服,好似是旦係街邊搵個人上黎咁
最重要係依班人係有劏房大門同全部房既key card,佢係可以自由出入
痴撚線
真,之前睇租留左contact唔撚覆
隔撚左幾個月先forward啲空租盤mass message嚟
屌你老母有冇盤都出句聲啦
班撚屌邊似CS,似sales有數跑先搵你
烏托邦好似仲貴係咪大角咀?咩房型好唔好住
其實d CS只係叫做有個人同你whatsapp/email,廢人一個,無任何技能
鐘意就覆,唔鐘意就唔撚覆,仲衰撚過同friend傾計
入左去住搵佢都咁態度,更何況你只係問野
以前住過 第一晚就壞熱水爐
依D就係我講既類似問題
根本有D野睇樓時係唔會check到
睇果時sales就口口聲聲話會執好晒check好晒先交間屋俾你
到你住左2,3日D問題就知道中伏, sales都理9你
自推一下,屌佢老尾
得閒推下
幾錢租?
睇大細,最平都好似9.5K / 10K,係勁撚細果D
有budget出去租樓,住月租酒店好過
推比多D人睇
呢個價錢又要有服務,仲要地段好
結志街呢啲地方都話好
咁樣叫有服務?咪撚玩啦
最近都睇緊佢 裝修好似都唔錯
巴打住落覺得點?
之前短租幾個月, 按金一定收唔返足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞