準備裝修

90 回覆
3 Like 18 Dislike
邊個接到呢單野 喊三聲
上面大把ching 比左實質建議 講左自己搞掂囉

好在個世界唔係得你呢種人

揾人鬧交就去時事台 過主啦
係 所以都係自己搞算
真 由去到尾一手包辦好過益人
就係d 意見咁基本, 你都覺得好有用先得人驚
真係懷疑你係咪真係呢行自己搞都好既, 唔好出黎害人
feel到自己一定好多意見
本身想用錢解決煩腦 因為連住結婚一齊搞
最後都係諗不如落手落腳做好過
自己去揀料買料其實都係一種樂趣
cls 比錢人賺 點害人法

喂屌 講咁多 起一起底原來你護士仔 住美孚咋
講咁多 我以為你咩設計師咁巴閉
諗掂水電點走之後交俾ikea plan, 唔鍾意過幾年再執下
其實有咩問題?
我覺得Ikea plan 冇乜用 窮既用唔着,有錢既用唔着
試吓,我有間房全ikea 又唔係話差,始終唔係入牆,想點轉都易啲,點睇
我覺得諗住用哂ikea就算, 即係想平平地簡簡單單就算,不如自己落去簡 無謂又唒多筆錢叫ikean plan , 反正佢都係喺自己啲傢俬到求其篤比你

與其係咁,不如自己落去簡,仲有參與感啲
點睇我都覺得樓豬係識少少就以為自己咩都識果d人
黎緊接你job個判頭/設計師都慘慘豬
叫埋地盤d 判頭幫自己屋企裝修
屋企裝修條數入埋公司數
地盤條數寫大d
呢d聽唔少
最煩既客係識少少又唔係真係識個d
以前成日見
唔洗以前
依家都有
不過關係好既話
其實d判頭唔介意
直頭有d師父唔收錢幫手搞
當幫朋友
聽過先arm,未見過
https://lihkg.com/thread/3056222/page/1

之前睇過覺得有用分享下
真係要識,個個工序都要識收貨,真係冇返幾年搞唔掂

我都想學,可惜冇機會
ikea 果d我可能只會拎黎參考下d櫃 combination點用
術業有專攻,我想食楊洲炒飯又自己學,想食東坡肉又自己學咩

業主同裝修佬都做好自己本分咪得
弱弱一問
如果我裝修完之後個師父同我講我間房啲角唔夠席所以批出嚟埲牆斜

咁通常係泥水佬問題定係打拆打得唔靚有問題,真心想下次裝修執番好
唔關打拆事, 純粹樓問題, 以前舊樓果時啲牆好彎,所以你唔拉直幅牆, 如果有櫃撞埋去就會好顯眼,新樓就會好啲,冇曲得咁勁

1. 如果你純粹想拉直幅牆, 叫泥水佬搓柱頭拉直就得
,普通裝修可能就咁叫油漆佬幫你批灰拉順少少就算

2. 但如果你想岩90度角,你就要叫裝修彈墨比泥水佬批,但太細屋企,一般都唔整,一黎慳錢,二黎會食左你啲位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞