女朋友搵錢多過自己6倍

307 回覆
68 Like 592 Dislike
殭b咁既樣但殭c既身高又如何?
見到你係度自以為是真係好撚好笑
首先你唔好自己心有鬼先 其實有錢女同公屋妹係好唔同 好多有錢女根本豐衣足食 唔會睇錢好重
佢想買手袋佢自己都有錢啦 唔使要你果啲 你負責愛佢同照顧佢就得
出面鬼知你搵幾錢咩 包裝下自己 進修下英文 講嘢能力你溝通得多 做野做得耐自然會好
無謂咁自悲 好多時你心入無心魔根本乜事都無

利申 見過成功例子
就係錢同工作方面鬥唔贏,
就要用其他野贏佢,
佢咁忙,
一定無時間打理屋企,
咁變相如果你做得好,
係工作外既領域咪可以證明到自己較優勝囉,
你幫佢執到屋企整整齊齊,
每晚三餸一湯,每朝佢返工前有熱咖啡炒蛋牛角包,
呢啲咪證明到自己用處。

當然你話你又唔識煮飯,
又唔識執屋,
連呢啲都唔夠你女友叻,
咁就算鳩數啦你無得救。
自我增值等機會
另外預咗有分手嘅可能(唔排除佢好愛你打算養埋你,只不過有定心理準備你第時會無咁hurt)
覺得錢的分別唔係最大,應該係社交圈子分別會大。做US Law Firm, iBank真係香港的精英圈子,日常生活衣食住行生活品味同普通人都有距離,平時真係加入唔到。
我都搵緊10幾萬 講真唔會搵搵得少過自己太多嘅男朋友
因為現實就係咁架啦
直線曬命?
少過自己太多即係接受幾多?
40k?
好奇一問
要入到呢啲比到pcll fg 50k up 嘅law firm要幾勁?
一屆pcll 大概有幾多成人入到

一般人 pcll fg 又搵幾多,2xk?
2xk 你係對數字零概念定點

當班工程柒毒攞住23分入u 畢業嗰時啲英文仲係err er er 講野1999 日日啪啲數字入excel/行model 做埋啲低技術野 fg都2xk嘅時候 你覺得pcll fg 會唔會係得2xk...
女朋友搵多過你6倍,佢搵12萬
你搵萬幾

真的可以收皮了
本身都唔係你應得嘅
你話父幹冇計
人地學歷高過你 英文好過你
根本就可以搵到個好過你多多聲嘅
依家你有得屌. 代價只係冇安全感仲想點?

不過我可以話你聽
你唔配條女
遲下分手果時你會仲傷心
預左心理準備先啦
躺平
我朋友做小男人做得幾開心,結埋婚,條女同人夾錢做老闆
層樓係佢老婆供完佢搬去住,除左同外父食飯貴d之外生活都幾舒服,最緊要互相尊重,男既唔好自卑睇得開,女既明白感情同能力唔係掛勾
樓主咁諗都幾危險 我諗你條女平時聽埋d八婆fd閒言閒語
又唔敢比屋企人知拍緊拖 都幾大壓力下
你再咁諗比更多壓力佢 可能搞到分手
順其自然算啦 佢都唔戒意你人工低 你戒意咁多黎做乜
不過當然你都要盡力增值啦
Sor 我對律師呢行無乜概念
絲打如果知道介唔介意分享下?
PCLL完之後做兩年trainee先真正成為律師。

入US firm/magic circle/silver circle,甚至大陸行成績好係最基本,之後都係睇written tests,面試可唔可以impress到recruiting partner,再加啲運氣。呢啲firm一年大概只係請6-10個trainee,競爭好撚大。

PCLL grad入本地行做trainee一般都係得20-30k左右,某啲本地大行會再高啲。
ibank intern都7雞起跳 咪咁井底
其實26歲搵到12萬都係
指定幾個行業仲要最top果班先搵到
唔知都算不上井底吧
做咩律師有BONUS? 介紹黎做下🤡
垃圾樓主
大家起左佢底先啦
波台狗黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞