女朋友搵錢多過自己6倍

307 回覆
68 Like 592 Dislike
其實唔係搵幾錢既問題
你女友係點你自己最清楚
佢會唔會嫌棄你自己都最清楚
如果只係因為啲無謂野而發生問題只係自己on9
老老豆豆你一世都唔會追到佢份人工
點解可以維繫住先係你要諗既野
女人最唔中意自己覺得人睇低自己既人
樓豬無謂想太多
in general yes, cream of the crop not at all
女人連賓州都無 男人講嘢幾時輪到你女人

支持神學士

又話30yo A2 冧妹妹仔
邊止百萬...
畀cravath rate嘅law firm
實習兩年之後,第一年執業差唔多就係12萬一個月
https://ashford-benjamin.com/hong-kong-private-practice-salary-guide/
2019嘅價,2022/2023會更加高
食軟飯咯 佢唔介意咪得
講真人工唔係最大障礙
而係視野 話題 生活模式
我日日放一兩點 你六點收工做咩好
我唔係下下應機 放假都可能要做野 突然要cancel planning你又會唔開心
你唔介意佢又唔介意嘅 未必唔work嘅
樓主假膠都引到班人工L發表偉論
拗緊12萬人工有無可能
樓主鳩up咋嘛
佢講話月薪兩億我又同佢計咩工有兩億咩
又上報
我個名咪專用黎吊你呢d新界鄉下窮撚囉
你咪再柒落去啦
要咩學位、咩成績、咩Network先入到呢啲US Law firms?
又唔一定分手,都識老婆搵多過老公呢過數,甚至大過樓主差距,又咪好地地

樓主你個諗法係啱嘅,點都要搵多啲錢,就算將來結婚生仔,你都未必有得做家庭主夫,某啲女一生仔母愛大發,主力去湊仔,寧願搵少啲,到時家庭收入大減就唔好
咁一面倒都可以叫拗咩 入黎都係為撚吓班井底低下階層 始終平時生活接觸唔到呢啲質地嘅人 撚得好過癮

理撚得樓主噏乜鳩 反正隻閪又唔係我有份屌
其實香港收入六位數的女可能少過1%,想聽吓佢分享吓求偶經歷。
你睇吓你哋男人咪仲現實
人哋叻女有錢就即刻叫人中出
其他鳩流流嘅女仔就照完鬆
其實無想像中咁難,但際遇點都有;要入一間NQ有70-80k的ifirm唔難,120k就真係講彩數,當然都要有好勁的學業成績
羨慕, 我老婆淨係搵多過我三倍
唔好咁多ff啦
但係鬥唔贏對方,證明唔到自己,又點同佢一齊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞