好心你哋 cut 吓咖啡因

314 回覆
2185 Like 69 Dislike
每日一杯啡 有咩問題 ?
我紅牛飲一罐都心跳加速
咩工
平時行山水上活動嗰啲之前都會飲一罐無糖red bull
但飲完完全冇感覺完全唔知點解班友會話心跳加速
利申一日三杯咖啡少奶
請問espresso 既caffeine 同energy drink 既caffeine 有咩分別
想學下野
返正做社畜都好快暴斃 早啲暴斃定遲啲嘅問題姐
redbull 真係好飲
一日4罐monster
佢嚴命長
每日4罐 連飲2年能量飲品 21歲男大學生體重急劇下跌 心臟衰竭險喪命
https://lih.kg/2492101
呢粒?
其實正正經經飲咖啡好過啦 至少天然野先 個濃度冇咁離譜
以FDA標準400mg 黎講
大大杯高身果啲americano都係200mg左右 2杯以上先過量
capsules 一粒60mb 要7粒以上 已經接近當水飲咁濟

利申: 日日2~3杯250ml手沖/capsules 接近10年 身體一切正常
其實無乜問題 最緊要代謝到

如果飲完會 心跳得好勁 代表過量
ching咩工,有無位介紹
20g豆~200mg caffine
正常一日1杯, 要博殺就最盡2杯
不出五年
識得有個80後運動員 每次比賽前都會飲3罐red bull 同一杯espresso 去到而家30中都冇病冇痛
樓豬個topic 講caffeine 內文講taurine
caffeine 補多啲水排返出嚟其實就冇事
靚咖啡愈飲愈健康都係真聞咖啡仲健康
resting heart rate 48bpm

新人類?
講真 先唔講我根本就唔係駁緊有冇害 而係佢話亞洲人體質唔受得 我話我受得

再講 淨係得飲4罐咁少資訊 佢有冇估運動?有冇均衡飲食?有冇作息定時?有冇食其他垃圾食物?咩都唔講 淨係話一日4罐就有事 咁你都可以話佢行路呼吸都有事
飲撚左十幾年啦 下句係咪不出20年?
紅牛汽水黎啫,飲多幾次就無撚用
要飲就力保健
樓主做big 4 咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞