好心你哋 cut 吓咖啡因

314 回覆
2185 Like 69 Dislike
返工第一日已經兩罐紅牛起錶,唔夠半年變4罐,公司有免費 monster 就個個當水飲,日日放工個recycling bin 滿哂搞到要換大碼。 舊年公司啲 monster 仲變大裝,每罐 140mg caffeine, 班友居然維持一日4罐, 將近 600 mg 唔在講, 攝取咁多 taurine 都面不改容。 能量飲品當補品係咪想英年早逝 ? 一到4點個個手都震哂係咪好撚型?

唔好叫我當面同佢講,我又唔係人老母,呢啲係佢個人選擇,純粹覺得好撚癲。
ching做邊行呀,節奏快到要能量飲品當水飲 Day trader?
遲下直接用直腸吸收
公司好悠,班友返工自己 trade crypto
試過口痕飲一罐已心跳加速,點一日飲四罐
亞洲人體質根本承受唔到,班友遲早暴斃
公司出錢
傻仔出命
飲多幾罐啦唔好蝕
唔訓更傷
好易有心臟病。。。
平時打機先飲下monster,返工真係唔敢飲,驚做做下野猝死
我以前一日飲4杯咖啡已經覺得太多
你啲同事想心臟病?
90 00 後為主,唔係好聽人講
快死過飲可樂
直接成粒豆食啦 飲咩紅牛
飲一罐放工身體都散晒
唔敢一日兩罐
一日3杯dobuleshot espresso飲左十幾年,年年驗血驗尿所有野都正常。

飲番多啲水,睡眠冇問題應該冇咩掛。同埋caffeine都係睇你本身有冇個快速metabolize caffeine個gene,你冇的話飲一杯個心都會心跳跳到嘭嘭聲就唔好人飲你又飲啦。我三張到吻跑開步resting heart rate 48bpm,啱啱飲完咖啡都係5x bpm
咖啡算唔算
Cls其實d energy drinks 咁高caffeine
正常人點頂得順
仲有加左好多不知名野
健康對城市人黎講真係joke
https://nootriment.com/zh-tw/l-theanine-caffeine-stack/

L-茶氨酸和咖啡因是益智消費者中最流行的組合之一。. 兩種補充劑之間的協同連接是眾所周知的, 不只是益智的粉絲.
飲咖啡係咪真係會習慣,會愈飲愈多先得?
飲dead eye coffee都唔敢飲energy drink
又甜又重化學味飲完好似就快死咁噁心兼血壓上升
斷估好少天賦異稟,好多都係 chronic intake adaptation 搞到越飲越多。 好多開 twitch 到半夜,瞓4 ~ 5 個鐘立即返工, 根本當 energy drink 係stimulant
真係會 以前唔飲 返工之後唔飲會無咁精神 每日最小1杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞