【HKBU】浸大討論區(16) 年半推爆一個po

582 回覆
6 Like 0 Dislike
reg科都冇人
有冇人知道fyp個pre-register survey form係邊度下載
搵極都搵唔到
唔洗驚
遲早解決到
bu唔會唔收你
一年都未推爆
Pre reg完全reg唔到啲科cls 仲要已經擺咗幾個後備choice好驚add drop 已經冇曬位
問一個蠢問題

想問ttb 點睇
同一個course 出現左3次
應該去邊個

定要add drop 先知自己屬於邊個section
你應該係同一個course一個禮拜要上三次?但我最多淨係一個禮拜上兩次
照計佢timetable 只係會幫你reg一個section佢應該有個number 00001=section 1 咁,你睇吓係咪全部一樣先
有兩個係00001
一個10001
咁姐係上兩次?咁另一堂係咩黎
可能係lab?
咁應該一個係lecture 一個係tutor其中一個要上兩次咁樣
明白了 謝謝ching
點解呢個po可以長期冇人
我唔係人?
好慘 得一兩個人
求救我係今年non jupas yr3 entry嘅新人
我比較遲先fulfill到個offer入到學,我都係早幾日先去搞Qualification Verification,但而家連timetable都仲未睇到下星期有咩堂上原本想尋日打去問又撞正打風
係正常嘅 你要等佢send個study plan俾你
你再係add/drop period揀科
Study plan即係study schedule??
但yr3嘅add drop係星期二先開始,即係我要add drop完仲完睇佢個result先有堂上??
你呢兩日留意下email 佢會整個study plan比year3 entry嘅學生 話你知呢兩年要讀齊邊啲course先畢到業 佢會list好晒比你yr3 sem1要讀咩yr3 sem2要讀咩咁 到時你就可以跟住佢比你嘅plan add course 不過其實有機會第一個sem就幫你塞爆左個ttb(要追番yr1yr2 miss左嘅野)唔洗自己add course
不過都要睇左ttb 睇下滿左cred未先 如果未睇到就聽日打去問下
thank you
到而家都未收到study plan...睇嚟都係要聽日打去AR問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞