點解康文處gym比人個印象玩玩下? 我想吹奏康文gym場

176 回覆
33 Like 530 Dislike
有朋友游说過我join 247,人臉辨識開門,帶我入過去參觀下。
1年合約,要比信用卡,每個月過數,1年後可以隨時唔玩走人 (即係頭一年違約有penalty?)

對於窮撚黎講,康文處 『分店』又多,價錢又抵
月費︰$180

每次同人講,大概10個得2個係玩康文gym
點解康文比佢地的感覺好似cheap D? 佢地又講唔出WO係咩原因,有無人可以解釋下?

我就講我覺得的好同壞先

好的係
200 平方米以上的大場,操各大肌群的機都好齊,較稀有如下

- multi Hip machine
- Abdominal Machine
- assisted pull up machine
- Stair Climber
- Rotary Torso
- Upper Body Ergometer (有人叫佢做手搖單車機,我唔知中文)
- barbell curl (暫時已知的得4間體育館有)
- Smith machine (網上面話 有,未查證)
- Kettlebell (聽聞單車館有,未查證)

壞的係
- 每日有兩節on9清場時間(間間體育館唔同)
- 除時有團體book左個場成日無得玩(雖然會早D知,但要搵alternative 都幾煩)
- 沖涼無番梘無毛巾
- 個別場比人覺得唔夠乾淨 (e.g 機/負重物係生鏽、更衣室同廁所放埋一齊有陣公廁味)
- 限入場人數(full左有月票都要排隊)
- 除左傳統帶氧同器械,其它新興/協助/特別野唔洗指意有 例如: TRX/Kettlebell/barbell/Trap bar(六角槓)/Bulgarian Bag(牛頭包)/Aqua Bag(負重水袋)

除左要參加比賽,康文夠做啦
说你老母
個說係佢朋友講
佢朋友係新移民 所以用说都情有可原
迫到老母閪咁
又多白卡佬做完坐係度唔撚讓機
屌柒佢囉
我係康文署見人坐低玩電話
見一個屌一個
sor 囉,扮ing工,手快快打錯字
冇人sell 野

冇靚女𥄫
無得玩最大路既Deadlifts,Squats,Bench presses
D Bench又少 仲要康文署係唔會有餅同架
最多得部史密夫機 唔太好做
大部份康文都離地鐵站好遠
邊有247呢啲落樓就有咁方便
Barbell都無已經唔洗講啦
係,無barbell都係玩具gym
手快快打殘體
好夜收工,我10 點先到做唔到耐
咁輕 會玩到瘦哂
想做squat都要on99做goblet squat
就算用2隻手拎dumbbell 做squat 都係得百幾磅
仲再肯定係隻手無力先過隻腳
康文署個更衣室/廁所同公廁冇分別
你講d缺點全部都好撚大鑊喎
游说
無barbell既場同無波既女無分別
1. equipment少/舊,呢樣個別康文會好d,但同commercial gym始終冇得比
2. 多老人家/hea友霸住部機唔做,peak hour仲多人到要排隊入場
3. 康文location多數冇咁就腳,24/7愈開愈多,有時行行下街急屎搵間24/7爆石乾淨又舒服

利申:前康文,現24/7用家,試過之後返唔到轉頭
樓主啱啱攞到香港身分證,仲未識廣東話,請大家包容
無錯, 你無睇錯, 我身處就係康文記
十年苦煉, 不斷苦練, just do it!!!!
人稱康文白卡俠, 又名鳳duck大象哥, 慈雲山牛精文就係我

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞