林二汶終於開腔回應!!!

1001 回覆
52 Like 4002 Dislike
見到咁多五毛藍絲留言就知佢方向係咩
借老豆老母阿哥過橋是常識吧
容姨
宗教cap水但唔害命, 唔搞到家破人亡無咩問題
掉轉頭睇財神其實有料到
正解
係你地on9定林二汶on9?比你係佢,你俘咪唔奶先?

https://youtu.be/OlJE0oJjlso
成班「酸民」😂
二毛好陰毒 拉到愛國層面 搏國安做嘢

無 南 超

你冇睇佢呃蝦條post咩
真係令人作嘔
中意林二汶的,不妨留意下岑寧兒

https://youtu.be/KEb1Db47DAg
想知多d
最後的信仰其實唔關事

如果1) 佢做緊TVB + 唱最後的信仰
VS
2) 做緊VIUTV + 無唱最後的信仰

連登果班盲粉 9成9都係撐2

殊樂BB

冇得救

聽開林二汶嗰班點會唔識Yoyo呀

付 捨 離 超

磨牙
佢係抵屌 但人形豬係香港人自己都咁講
由搞文革果一刻開始中共國已經冇資格代表千年文化文化呢家嘢毀滅咗就好難復活
https://www.facebook.com/100067319133361/posts/pfbid02bz6d3sDFGWRk4Mzki3LRogcRh7T51g4UXPcepzYZz2jw84cvyX9RHciUGsCRNxUjl/?d=n

談談「玄武財神」的來歷

林二汶中午發了一帖長文(注1),回應近日各方對她及其師父的批評,最後居然說:

「今天我說喜歡中國文化,想在創作上嘗試國樂,我卻被如此欺凌,那麼以後還有誰敢愛國?還有誰敢表達自己喜歡中國文化?」

吓?我一向說自己喜歡中國文化,卻從來沒有人「欺凌」我。現在我再示範一次給林二汶看:我喜歡中國文化!

林二汶可以看看有沒有人罵我。老實說,人家批評你,不因為你自稱喜歡中國文化,而是因為你宣揚的,根本是最劣等的中国文化。

北上搵食,我其實沒什麼感覺,但我作為中華文化愛好者,正因為見到林二汶抓緊「七一」尾巴,向黨獻唱一曲惡俗的〈中華頌〉,覺得「辱華」,才對她有點反感。那首歌有多糟糕,過兩天再談,現在不妨先回應林二汶今天中午發的長文,尤其是關於她「師尊」(即所謂玄武財神)那部分。她說:

「我們的師尊是道教神明,全名趙公明,在西安、頭城、宜蘭、花蓮等等也有廟宇,是正財神(⋯⋯)道教是中國遠古流傳下來最久遠的宗教,經典甚多,修道修法一切有記載,不了解,不相信,但也請不要侮辱。」……….

特殊的殊樂BiBi

無 南 超 赫 伯 圖 奈 斯

咁孽瘤又真係保皇派入面少數接受LGBT嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞