TVB股價呢五年黎跌咗差唔多9成 哈哈

106 回覆
389 Like 6 Dislike
泰國仲好多呢d節目 好搞笑
跌完九成仲有九成可以跌
好快變香港天線
ATV係尷尬,舊,老土
TVB係自大,壞,嘔心
批咗就到wiki wong畀港共揸住個春袋
結局唔會有太大分別
我公司條藍屍成日推介個鄰住買
每個禮拜都話自己買左鄰住買, 要去唔知邊度邊度攞貨
隻嘢有冇息派
抵鳩死,成班仆街當度,矮偉,賤藍,屍浩
好難返家鄉啦
因為做網上平台 最緊要係你個app嘅流通量 多人用先可以賣廣告 同埋引人賣節目比你播

仲行tvb模式自己拍完自己獨家播仲要人買membership先可以睇根本就係死局 製作量 速度同出品水平都輸晒

引唔到新客 塘水滾塘魚 Mytv用嚟取代舊時賣VCD/DVD多過做串流平台

又淨係識買大陸劇韓劇配音 講真 睇開班人一早就搵方法睇 結果又係得返本身班師奶客
戇鳩就會信是入貨好時機 🙏🙏🙏
點解會係$16.02
真係笑話嚟 賣嘅牌子唔夠人嚟又唔識搵靚brand 有錢竟然係走去買間士多 而唔係搞特價做promotion

不如學下HKTVmall 咁自己開實體店做取貨點+賣廣告啦 (最好笑嘅係士多本身都有做實體店tvb真係買咗個殼就算 無研究過其他對手嘅營運模式)
跳完九成要升返十倍先叫做雪恥

跌完九成升一倍都重跌緊八成
見識過佢啲”取貨點”

基本上你當佢係淘寶集運點咁睇就得 本身間鋪賣緊嘅嘢係風馬牛不相及 零協同效應

同HKTVmall用盡間鋪去做宣傳零售取貨係兩回事
士多原本班人都走哂
得返個殼係度
周圍放都無人想要
最好得cctvb肯賤價買
個同事咪就係係公司附近個商場間細bontique 攞貨
佢仲話on 99, 成日星期五晚先到貨, 變左佢星期一先攞到
然後俾人罰錢
tvb唔買光之美少女,俾ViuTV 搶咗,仲要緊貼日本播最新一季
可見班tvb高層幾短視
Tvb 買士多雖然似係政治任務 但都估唔到佢哋買返嚟真係睇都唔睇下 由佢自生自滅
邊有得你反檯國家任務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞