TVB股價呢五年黎跌咗差唔多9成 哈哈

106 回覆
389 Like 6 Dislike
中間有無拆過股
啲股東咁都唔反檯
已離任既蛆男話抵買
你哋唔買我哋點出貨?

wiki 王要多謝一男子唔批個電視牌
否則可能依家已經萬劫不復
愈黎愈抵買
批左可能仲好
宜家唔係冇人睇電視劇
係冇人睇tvb既電視劇
如果cast都係香港呢d
或者劇情擺脫唔到tvb 味其實好難成功
但係成本考慮黎講 香港拍 TV Series 有難度

我覺得佢個次失敗嘅契機就係雖然最後都係冇電視牌
但係變相多咗好多loyal customers
都係維穩費 不過似乎大陸狗唔想pump水
其實因為而家越黎越多網上平台
加埋tvb個定位進退失據
唔怕,將來升返一倍,又可以威威。
其實係架
而且其他平台又有 HDR content
Dolby Vision / Atmos
雖然呢d 唔係必須但係tvb絕對提供不到
唔使搞業務開新劇咁煩嘅 直接一拆十咪得
王征(1963年7月23日-)原名盛承宗[2],祖籍江蘇常州,[3][4]是中華人民共和國地產界的企業家,前香港亞洲電視主要投資者及實際控制人,曾表示要花二百年將亞視打造為亞洲CNN,但自2010年3月掌控亞洲電視後一直爭議不斷,並一度停止向公司注資,改為向亞視借貸,於2015年更公開表示投資亞視為自己一生中最愚蠢的決定。

宜家tvb同當年亞視都可能差唔多
落廣告 品牌型像仲差左
我覺得真係抵死
佢收購完 垃圾士多
仲sell埋個超級on9 嘅bigbg ch
買入訊號
同埋我覺得ATV嘅人到而家雖然幽默咗少少,
但係我唔覺得佢哋好乞人憎,
但係見到TVB artists就覺得佢有好乞人憎嘅感覺
TVB捧嘅嘢都係垃圾
tvb到今時今日仲覺得自己係大灣區(連廣東省都衝出唔到)+星馬地區加埋舊時多華人聚居嘅地方仲好有語言文化優勢

但連台仔都拍到套華燈初上同Netflix 拍住上去開拓國際市場 有咗網上平台 語言已經唔咁重要 你睇尤魚遊戲就知
viu就真係勁,淨係輸d+

Media Partners Asia公佈的2021年資料中,Viu已經成為東南亞地區第二大的串流服務,該地區訂閱用戶數達到520萬人,超越Netflix的480萬人,僅次於Disney+的600萬人
按每月活躍用戶人數計算,泛區域OTT串流視像平台Viu繼續位列東南亞榜首。按付費用戶及串流分鐘計算,Viu 於東南亞主要視象平台中均位列第二。

MPA在四個東南亞國家訪問了合共 29,007 位年齡 15 歲或以上的人士,涵蓋及詳細分析區內 45 家OTT 平台及其概況。按每月活躍用戶人數計算,Viu 於東南亞(是次研究包括印尼、菲律賓、新加坡及泰國) 主要視象平台中名列第一。當中,於印尼及新加坡,Viu 按每月活躍用戶人數、付費用戶及串流分鐘計算均位列第二。

截至2020年12月,Viu為電訊盈科旗下泛區域OTT串流視象平台,在亞洲、中東及南非等16 個市場提供服務,每月活躍用戶達 4,500 萬名。

Viu 首席業務總監(亞洲)仇婉君表示:「AMPD 的研究報告充份顯示出我們在市場持續錄得卓越表現,當中Viu已連續八個季度按每月活躍用戶人數位列第一。」
即係黃viu?
yes 拍泰劇果個
雖然買入價有水份 但買士多真係唔知佢jm9客路又撞 又唔係有啲獨家嘅元素

最好笑係買完又唔做整合 可能燒晒買返啲果筆廣告費先改名合併掛

Big big channel 又係 做網上平台但班目標客群仲係要睇電視廣告同推銷節目

咁不如學外國啲產品廣告推銷頻道 直接比條電話線人哋打嚟order啦
個垃圾士多好少items
而且都唔明個big big channel 賣乜9嘢
我見過佢哋賣個tv buddy 公仔同埋乜衛星轉播車模型
究竟佢哋d高層用呢個bigbigch 呃咗幾多資金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞