瑜伽女教練伏屍酒店案 死者親友發公開信:人本皆善,公道自在人心

197 回覆
38 Like 117 Dislike
人地邊有話做雞就要死….又屈
人地原文邊度話要拎貞節牌坊
公道係心口度
彩都有
你知唔知自己講緊咩呀師兄
1999wo
你話乜就乜啦
為講野而講野
大家見到你嫁啦
知道
師兄好威,講野好有邏輯
大家都睇到呀,叻!
你有冇咩比人唱你大檔要喺你死時恥笑,例如曾經叫過雞,或者有冇做過雞,你自己心知。但係人哋不幸被殺,就不停只強調佢做雞幾咁唔喘啱,就太過喧賓奪主啦

講嘢公道啲光咩環啫,基本人性品格咋

話人做雞並非有錯,事過境遷檢討時勢專題研究下做雞利弊順便討伐下死者冇人會話你涼薄仇雞撚。重點係睇下你哋想香港人日後文化上,對他人不幸之死時,會否想整體風氣則只着眼於死者生前有幾卑賤,而唔係只于腐於過度歌功頌德。兩個極端都唔係好事,前者冷薄而人人自身受害無意義,後者全民偽善維穩不知所謂。但連登會員決心要前者,鍾意自己死後只留男雞蟲、女臭雞嘅即時罵名,將呢個仇恨社會個個無品德互相數臭為主流人文文化,咁呢個社會就算無國安惡法獨裁暴政,真係要嚟都只係把撚
真性情啫
係囉 明明人地都人性本善 攪咩激到人桶你30刀洩忿
冇叫過sor 咁學你咁講,鄭州條女死咗時你呢條正義撚有冇笑人係大陸婆呀?洪水橋個肥妹畀人拖屍時有冇笑人身材呀?呢兩條女都係不幸死,做雞呢啲生前嘢唔提得咁人得出生種族同身形呢樣嘢相比下係咪更加唔應該畀人強調去恥笑先?你個時有冇出聲大字報咁樣屌連登仔呀?咩呀?以家先嚟正義呀?

你生前有返啲對自己嘅尊重唔撚去做雞唔去搵sp 叫雞叫鴨咪唔會畀人係你死後笑你囉,你自己生前都唔尊重自己死後要人尊重返你?你咁大愛,祝你第時埋啲雞/鴨單囉

同埋我從來冇講過佢做雞抵畀人插30刀,佢做雞還佢做雞,佢畀人咁殺死佢係可憐,但sor 我真係尊重唔到一個自願做雞嘅人,廢事你誤會
唔使拉埋鄭洲、洪水橋嚟講,人性原則一樣之餘,今次女死者受刑事殺害慘,你就即時只焦點佢雞雞雞,狗衝去落井下彈,踩多兩腳,根本性呢個位你就人係冷血無人性仇雞撚,你自己再三確認比大家知,與人無尤

大家點睇你呢個尊重唔到一個自願做雞嘅人,眾人對你呢種仇雞撚而言論行為反基本人性並對剛被謀殺死嘅人仇恨嘅詳評價自有公論
你都on撚99,唔尊重就等於仇視,你有冇睇到我話佢做雞但唔認為呢樣係佢抵死嘅原因呀白痴仔?同埋紅字加大唔撚代表你有道理呀?收返埋你啲大字報啦好撚柒呀?仲有你啲中文好撚差真心,改改佢
請用你作為人嘅基本一丁點人性同情心同理心及設身處地去理性討論呢件雞被謀殺慘案。若然你係一名雞蟲,你曾經叫過雞,同樣你有日不幸死於謀殺,而口樣可憐係,全港人包括連登會員,都對你被殺無話兇手做啱屌兇手,但更如你一樣對女死者般,全港人包括連登會員萬二分力只係即刻狗衝去唔尊重你係一名雞蟲,並且全香港人連登會員對你被殺毫無傷感,咁呢個香港係咪你想要呢?你係咪想你屋企人尤其係你老婆、仔女喺你死嗰一刻開始,只係比坊間提醒佢哋嘅老公、老豆係一隻死雞蟲呢?

你呢種咁鳩嘅諗法及言論,唔係推動緊仇恨係乜撚呀?你自己認為只係唔尊重咁簡單?你有冇諗過你呢個“唔尊重隻剛死嘅女性性工作者要屌佢係雞”嘅言論,去同你女朋友老婆或者你個女討論下?當然,你可以唔認仇恨,你話唔尊重啫,但你嘅言行的確正在助長仇雞,呢個係你言行正推動緊嘅事實。不容你否認。

如果你想香港人及香港,人人對死者如何死輕視,對死前生前問題予以不尊重及食花生為重,咁你預撚咗你第日一撚樣比人同樣對待,你正生活於個互相不尊重嘅仇恨地方,而你係推手。咁你對唔尊重、仇恨無問題嘅,你咪繼續喺連登呢啲匿名地方推廣你而家呢啲鳩屎言論囉,屌你老母
我畀唔到尊重一隻雞就係仇女?一撚定要人歌頌條女好女仔呀?使唔撚使跪埋係佢面前喊好似金正日死時咁呀,咁到時順便跪埋你囉,on9仔,佢有做過預咗畀人講,屌你唔撚畀人提得,一提就扣上推動社會仇恨呢個罪名,愈扣愈多屌你返返上大陸啦紅衛兵,同埋我好自重,唔做雞蟲,我對普通死於不幸嘅人一直都有同情心,對唔住,即使鄭州條女都係,今日大埔個女人都係,你點解唔提鄭州同洪水橋條女呀?定你曾經笑過人地係大陸閪抵死呀? 係啦,假波閪先值得你正對嘅啫喱哥
今日大埔條女你有冇走去屌班連登仔口臭呀?冇嘅死返去你老母個閪窿到啦垃圾
上面我問你先嘅咁多條問題你一條都唔撚答?你去問咗你女朋友假如你係雞蟲,又同時你比人謀殺死嗰日比全港人唱,你女朋友戥唔戥你傷心啫?答咗我先啦

唔夠講又轉移話題講其他嘢咁撚低裝。駁唔到你就收嗲啦,覆乜撚呀,愈覆愈柒㗎咋
都冇叫過雞點撚答呀屌 點解一定要人叫雞呀,假如假如,假你老母臭hi咩,定呀啫喱哥你成日叫雞呀

咁你又唔答我?點解鄭洲同洪水橋條女時唔出嚟吠呀? 你睇返,一開波係你扯開唔答,叫我唔好扯去呢兩條女喎,你身有屎呀?你夠膽係呢到講當時冇笑過人咪當你贏囉 死雞蟲
唉,答你個假如啦,做得親人嘅一定傷心㗎,冇啦啦死咗身邊一個人,但鬼叫自己叫雞咩,畀人笑就一定,阻唔到㗎喎,如我當初唔去做雞死咗咪唔會有料畀人講囉,係咪呀
咁你真心預比人叫做雞蟲,死後都將詛咒帶落你老豆老母老婆仔女身上,為全香港一小撮mean精及一班匿名連登偏激會員,帶嚟仇恨冷血嘅香港文化,並為全香港人帶嚟一個笑鳩你老豆老母、老婆、仔女有個雞蟲仔、雞蟲老公、雞蟲賤男老豆,令佢哋因你死咗都要為你死前做雞蟲而抬唔起頭做人咁撚忠孝嘅,你今日係有資格做呢個偏激連登mean精冷血落井下石口臭人士嘅

你要咁柒比人叫你雞蟲以為好撚型?我戥你老豆老母老婆仔女可憐咋
公道自在人心

雞都有好人有懷人
臭雞 個疑犯抵死臭雞都抵死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞