瑜伽女教練伏屍酒店案 死者親友發公開信:人本皆善,公道自在人心

197 回覆
38 Like 117 Dislike
下下用真名講野就有機會人本皆善嘅
其實係正確 所以荀子都講過要比bb提供最適當的教育 先唔會變惡 導人向善
習近平 同 習相遠有無關係
維尼個名好似跟三字經改
佢係你條女?或者,反之,死者若係你條女,所以你就有理由咁衝動要狗衝去話佢做雞咁唔“冷靜”,以示你作為佢條仔你威啲?完全唔撚明你個問題想表達乜囉

都係嗰句,人哋女死者被老謀受害死撚埋乜都完,跟住女死者係做雞比你起完底,但真心問佢做雞關你我乜撚嘢事?你哋同佢有仇?仲乜要追住嚟落井下石咁突顯你哋賤格呢?

將心比己積下品德唔撚得咩?
人性本來係一張白紙,近朱者赤,近墨者黑

香港班仇女撚(cctoy其實係社會縮影),唔知佢地成長過程經歷過d咩,攪到佢地思想扭曲晒
Bb搶野食
無表達力 偏向哺乳類動物天性下麻

2個bb放埋一齊 仲要搶野食
點樣証明依個情況 恆常會發生
咁係咪以偏概全?
叫佢哋問下潘太係咪公道自在人心囉戇鳩
呢2年少咁多北菇雞
本土雞以為自己係正經生意
BB如果沒有教導 係會導向惡 弱肉強食法則
只有後天適當既教育 先會導人向善

人性本善正正咪係以偏概全囉
人性根本無單一二分法善惡
乜人性都有
大把天生惡人
做雞同係咪心善無關係喎,咩囉輯
乜心善就唔可以係雞?
定係佢親友認定做雞就一定係惡?
點解無唔直接話無 一個字咪搞掂
由個胎出黎
都係靠母餵食

一個b
要喊 餓住要食 何以生惡

同樣 如果情況係
兩個b
放埋一齊 又係喊住要食 何以又生惡
係天性?

惡唔惡係睇 睇個個點諗?

拎去依件案去類比 仲有好多例子去比較下麻
我係呢度笑鳩佢係雞,但係ig share 波仔條片
尊重.
通返關雞市場就百花齊放
做雞有咩問題?
係有仔仲出嚟做仆街咗啲
抵唔抵死就睇大家接受程度
大把咁既女啦,使唔使攪到要入去坐?
一大陣味 邊呃到人
佢係咪出黎做原本係私事, 但引起咁多討論, 反影左豪放女雖然有着數, 卻會吸引心術不正既人接近及抽水, 後果可能得不償失
做咩鳩啫你
難啲喎,我呢啲垃圾連登仔平庸咁過一生又冇做假波雞想搵位畀世人恥笑都難 不過你光環光咗呀,可以去惠康換10蚊禮券
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞