「五毛出沒注意」著名引戰分化狗會員reganlam 係一件用殘體字+蝗語嘅大陸仔嚟

108 回覆
84 Like 7 Dislike
呢件 reganlam 最仲意就係扮香港人同台灣人玩分化同玩引戰,但俾我發現原來佢係一件大陸仔嚟

證據1:仲意用殘體字

正體字係戰鬥字,佢用殘體战斗

正體字係字,佢用殘體

證據2:仲意用蝗語

香港人不嬲唔係講虛高,係講偏高,唔抵
香港人不嬲唔講降價,係講減價
香港人不嬲唔講老舊頭係講舊鏡頭
香港人不嬲唔講截圖,係講cap圖

證據3:仲聲大夾惡屌保護廣東話嘅人係蝗蟲

證據4:連美國啲state 係叫“州”都唔知,係都要叫“省”

證據4:扭曲事實,話中國人好仲意香港人叫佢哋做大陸仔,仲會好開心

又用殘體字又用蝗語,又扭曲事實,又聲大夾惡唔認衰,又仲意去個個post 度扮台灣人同香港人玩引戰同分化, reganlam 係一件不折嘅五毛大陸仔

大陸仔 reganlam 又扮台灣仔踩香港人
感謝巴打
他確實是五毛,很多用語和台灣不同
件死大陸仔 reganlam 自己用開殘體字蝗語呢啲支那文化就咪撚屈香港人同佢一樣係支那文化,想老屈同踩低香港人?收皮啦屌佢老母
喂po埋會員no先得㗎
見佢講唔夠兩句就話人哋支那人
係佢一向嘅技倆嚟
佢一唔夠人講就玩老屈

件死大陸仔又踩香港啦
又話香港係支那港又盛
又想將武肺乜都入香港數

reganlam 呢件大陸仔係連登扮台仔踩香港人屈香港人係支那人

佢係台灣mobile 01入面就扮香港人去屌台灣mobile 01係支那01

呢件死大陸仔嘅技倆就係亂屈人係支那人
去mobile01 留言都捉到
呢件死五毛大陸仔 reganlam 係經常蒲開連登攝台同Mobile 01嘅相機版,我一早發現係佢,因為佢啲留言經常同佢係連登講嘅嘢係重覆一樣
Push
唔係支那人,只不過玩支那game
三島仲成日同佢同聲同氣,突然又唔反支那啦?
仲有多謝隻弱智支那狗搵到我Mobile01個id

上次個貼冇人撐你靠開新貼
睇晒你只識係攝台食屎,明既
我可沒有說過我是台灣人
我只是因工作關係書面語用得比較多
只是三島這種連寫公文的工作也沒參與過的人會這麼激動

你係攝台出醜表演食屎最撚叻啦

你係攝台柒到扮香港人笑鳩條大陸仔

點知原來攝台係人都知你都係死大陸仔

結果俾攝台啲巴打笑鳩你50步笑100步

你真係柒到仆街呀死大陸仔 reganlam
書你老母臭閪死大陸仔
你嘅公文工作就係上連登打殘體字赤化連登,同玩分化引戰賺五毛呀?死大陸仔 reganlam
up what spring

肯認啦
死支那大陸仔
你件賤種係連登扮台灣深綠陣營踩香港做支那港

係台灣mobile 01扮香港人踩鳩人叫支那01

reganlam 你呢件賤種仲唔係支那五毛玩分化
你又用殘體字已經露曬底啦死支那五毛大陸仔
書面語,同台灣人唔通寫粵語?
為左追擊我
三島同一班鳩叫1450既五毛連成一線

台灣芒果在澳門被驗新冠病毒「陽性」 , 台農糧署長﹔病毒來自香港
https://lih.kg/xshcNAX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞