[立場] 化妝護膚品討論區#134

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
仲以為法國野係好野同平價隻la ro一樣廢cls
cerave係L'oreal Group
有無諗過人一生成世都搵唔到岩自己既護膚品?
有冇諗過依個po係傾啲咩?
OK
搭嗲講句
Loreal啲formula出面大把好過佢
只係睇你識唔識搵同有冇心搵
仲要cerave冇乜技術可言
你搵支loreal gp化學防曬(loreal買咗專利成分)或者skinceuticals抗氧化講我都服啲
係咪只可以ship美國 好抵
LF又有返折
currentbody led eye兩日就到
有冇人都係成日有重要約會嗰時 前一日就會爆粒粒
btw 有冇人用過Dermalogica嘅power recovery mask急救面膜同佢嘅microfoliant exfoliatior洗面粉?
有咩? 冇左再20%
佢個code apply唔到
分享一下,話說我係好乾又要敏感既皮膚,近排轉咗用bodyshop果隻粉紅色vit E面霜,塊面可以keep住潤一日同埋終於無甩皮。搽少少就可以搽哂成塊面唔算好lup,諗唔到誤打誤撞用到好野,誠意推薦
Factiv 世一
十年試過無數護膚品
當年factiv連登咪一樣吹
我之後咪又係買左咪一樣麻麻地
用落無乜感 咁點解我唔買the ordinary 平一大截
個POST吹到香港牌子點好點好
factiv純粹係平+活性成分高 又要係香港牌子
所以係一個選擇
冇人話佢formula做得好好
利申用都冇用過,未有popup淨睇成份既時候都知我唔會鐘意佢既texture

‘無數’嘅護膚品都要識揀
見過大把用幾十年護膚品既闊太,乜貴牌子用過晒都係唔識揀
唔係話貴嘢全部都係好,但係都要去到一個價錢range先多靚嘅formula出現
整formula啲科學家都要搵食
如果9成用drugstore就更加要做好功課
想講重點係唔平。我買左成千幾差唔多兩千
咁樣嘅,其實我本身個bachelor degree就係cosmeceuticals
所以我對護膚品研發成本同市場比起普通用家會熟啲
淨係講factiv 佢哋個formula算係好對得起佢嘅價錢
千幾二千幾蚊係買一支product先講啦
過去十年我擺係護膚品(唔講化妝品)既錢都至少6位數
呢到應該大把絲打買得仲多過我

唔係用過哂highend drugstore, 都唔好講咩成世人都搵唔到啱自己嘅護膚品
有啲人就係成世都差返啲骨氣先走去奶共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞